Sanna & Jonatan

Barnfotokampanj våren 2019
February 13, 2019
10 tips för bättre barnbilder
February 28, 2019
bröllopsfotograf Umeå

Här är några bilder från ett bröllop som jag fotade med Sanna & Jonatan i Sävar i slutet av oktober 2018. Bilderna har blivit liggande på hårddisken efter jag jag levererade dem till kunden. Jag kom på igår att jag helt glömt bort att visa några bilder här.

Att fotografera bröllop i slutet av oktober kan vara lite hur som helst. Vissa år är det varmt och skönt och andra år är det snorkallt, regn och isande vindar. Den här gången var vädergudarna med oss och vi fick en fin dag. I slutet av oktober så har oftast de flesta färgglada löv trillat av träden och det kan vara en lite karg känsla med nakna träd och buskar. Detta tycker jag å andra sidan kan vara lite effektfullt och det är något man kan jobba med i bilder och komposition. Det finns fortfarande kvar lite murriga gulröda höstfärger på marken och de kala träden kan bli en fin kontrast som bryter av mot det levande brudparet.

Porträttfotograferingen var nog en av årets mest effektiva sessioner. När jag tittar på metadatan på bilderna så var det nog inte mycket mer än en halvtimmes effektiv fotograferingstid om man räknar bort transporttid, fix med kläder och blommor m.m. Detta är mycket mindre än vad jag normalt brukar ha, men i det här fallet räckte det till för att få massor med fina bilder. Sanna och Jonatan var bland de mer avslappnade brudpar jag fotat och kärleken dem emellan lyser verkligen igenom på bild. Det var en sån där session när man som fotograf inte behöver gå in och styra eller stötta särskilt mycket, utan bara hänga med i flowet och försöka fånga känslan på bild. Stort grattis brudparet och tusen tack för att jag fick hänga med er på er stora dag!