Söker du fotograf i Umeå/Västerbotten?


Då har du kommit helt rätt! Jag som driver företaget Fotonord heter Andreas Gradin och har en magisterexamen inom bland annat ämnena media, foto och digital bildbehandling. Jag startade Fotonord 2007 och har sedan dess fotograferat “det mesta och de flesta”. Min stora passion och huvudinriktning i företaget är stillbildsfotografering av olika slag och då framförallt fotografering av människor på olika sätt. Det handlar framförallt om mode/modellfoto, företagsfoto och reklambilder, men jag sysslar även med bröllopsfoto, barnporträtt, konsertfoto, produktbilder och ärrfotografering till försäkringsbolag.

Jag gillar variation och tycker det är skoj med alla typer av uppdrag. Jag fotograferar även redaktionella uppdrag för tidningar och tidskrifter. Kontakta mig för bokning och mer information. Som fotograf gillar jag att försöka fånga personligheten hos den jag fotograferar och det är nog anledningen till att jag valt att inrikta mig på att framförallt fotografera människor. Mina kunder brukar beskriva mig som lugn, trygg, professionell och snabb. Ja, och så klart, “han, den där fotografen med skägg!”

När jag inte fotograferar så gillar jag att spendera kvalitetstid med min sambo och våra tre busfrön. Det är sällan en lugn stund med tre barn i huset, men det är ju precis som livet ska vara om du frågar mig. Full fart! På senare år så har, jag som motpol till en fullspäckad vardag, utvecklat ett stort trädgårdsintresse och på somrarna växlar jag ner och tillbringar mycket tid i trädgården och jordar ner fingrarna.

All fotografering sker med professionell utrustning och företaget har givetvis F-skatt. Jag har förutom min fasta studioutrustning även portabel utrustning för ljussättning i alla väderlekar och situationer. Min studio ligger mitt i centrala Umeå i kvarteret Audumbla, Sveagatan 8, strax bakom Renmarkstorget. Huvudentrén är i markplan utan trapp och det finns hiss till studion, så det är inga problem att besöka mig med barnvagn eller rullstol. Jag är medlem i SFF, Svenska Fotografers Förbund.

Det kan ibland vara lite svårt att nå mig under kontorstid på telefon när jag är upptagen med jobb, så e-posta gärna eller använd kontaktformuläret under “kontakt”. E-post är ofta det bästa sättet att nå mig på och jag svarar snabbt. Jag är flexibel vad gäller tider och fotar också kvällar och helger. När du anlitar mig får du alltid det jag kallar “Nöjd kundgaranti”. Jag tar aldrig betalt för en bild som du som kund inte är nöjd med och jag levererar alltid bilderna snabbt, inte sällan samma dag eller dagen efter fotograferingen.

Kontakta mig gärna om du vill ge en fotografering i present till någon, så fixar jag ett presentkort. Det brukar vara uppskattat både som födelsedagspresent eller dopgåva!

Jag har tyvärr inte möjlighet att ta emot några prao/praktikanter/fotoassistenter för närvarande. Jag fotograferar ej pass-, id- eller körkortsbilder.

Info om Fotonords policy gällande GDPR hittar du här.
10082016-_O7A4974
Fotograf Umeå Andreas Gradin

Hur väljer jag bilder efter fotograferingen?

exempel_webbgalleri