Priser för företag

Kontakta mig för prisuppgift vid uppdrag för reklam, företagsfoto eller tidningar/tidskrifter. När det gäller företagsfoto använder jag normalt en modern, enkel och smidig prismodell utan onödig administration och krångliga licensvillkor. Jag debiterar ett fast pris för fotografering/efterarbete/bilder med 1200 kr exkl moms/tim och inget annat. I timpriset ingår då högupplösta bilder med fri obegränsad kommersiell nyttjanderätt i tryck och webb. Jag är dock öppen för alternativa upplägg, med till exempel traditionella bildavtal om önskemål finns. Kontakta mig med dina önskemål så löser vi det! Företaget har givetvis F-skatt.

Prislista för privatpersoner

Med reservation för prisändringar. Alla priser anges i SEK, inklusive moms och gäller tills vidare. Betalning sker mot faktura vid bildleverans. Jag är stolt över mitt hantverk och lämnar alltid nöjd-kund-garanti på alla mina uppdrag. Om det mot förmodan skulle vara så att du inte skulle vara nöjd med resultatet och inte vill köpa några bilder, behöver du inte heller betala för fotograferingen. Du får alltid kika igenom bilderna hemma i lugn och ro i ett webbgalleri på internet, innan du bestämmer dig för vilka bilder du vill köpa.

Grundavgift porträttfotografering 450 kr

  På alla porträttfotograferingar debiteras en grundavgift. Det gäller för porträttfoto i studio, eller utomhus på den plats du önskar. Det kan vara barnfoto, familjebilder, CV-bilder, gravidfoto, husdjursfoto eller budouirfoto. Grundavgiften inkluderar upp till 60 min fotografering, bildurval, det digitala efterarbetet samt bildleverans. Efter fotograferingen väljer du vilka bilder som du vill köpa från sessionen. Antingen i pappersformat, som förstoring eller som canvastavla, eller så kan du välja högupplösta digitala bilder med utskriftsrättigheter för att göra egna utskrifter. Du kan även köpa lågupplösta digitala bilder om du endast vill använda dem på dator/ internet. Du kan själv välja precis de format och antal du vill ha och sätta ihop egna paket.

  Digitala bilder

  När du som privatperson köper digitala bilder har du två alternativ. Högupplösta eller lågupplösta bilder. I högupplösta bilder ingår rättigheter att själv göra obegränsat med egna kopior, förstoringar, tavlor m.m. för eget privat bruk (ej kommersiellt bruk). Lågupplösta bilder (1000 px på längsta sidan) är för små för att man ska kunna göra utskrifter, men de går utmärkt att använda på din dator, internet, blogg, facebook osv. Digitala bilder skickas normalt via nedladdningslänk.  Om du istället vill ha digitala bilder levererade via post på en USB-sticka kostar det 49 kr extra.

  Ibland är det svårt att välja bilder. Lite nu och då får jag frågan från kunder som har svårt att välja, om de kan köpa samtliga bilder från en session. Visst kan man det! Se pris nedan.

  Högupplösta digitala bilder med utskriftsrättigheter

  • 300 kr/st vid köp av 1-4 st
  • Digitalt paket – 5 högupplösta bilder – 1300 kr (260 kr/st vid köp av 5-9 st)
  • Digitalt paket – 10 högupplösta bilder – 2200 kr (220 kr/st vid köp av 10-19 st)
  • Digitalt paket – 20 högupplösta bilder – 3100kr (155 kr/st vid köp av 20-29 st)
  • Digitalt paket – 30 högupplösta bilder – 3990 kr (133 kr/st vid köp av 30-40 st)
  • Digitalt paket – 40 högupplösta bilder – 4990 kr (124,75 kr/st vid köp av fler än 40 st)
  • Samtliga bilder i urvalsgalleriet högupplösta, oavsett antal – 6500 kr

  Lågupplösta digitala filer för dator/webb (ej för utskrifter)

  • 195 kr/st

  Papperskopior, förstoringar m.m.

  Papperskopior, förstoringar m.m.

  Mina pappersbilder levereras på ett tjockt högkvalitativt halvmatt pärlemorpapper med mycket god arkivbeständighet som ger en hög kvalitet. Denna papperstyp ger både förstoringar med levande intensiva färger och fantastiska svart/vita foton som liknar traditionella fotokemiska papper med pärlstruktur. Jag gör den mesta produktionen själv på egen utrustning för att ha full kontroll över resultatet, och jag använder ett exklusivt tjockt 310 grams halvmatt Ilfordpapper på storlekar upp till A2. (Större papper än A2 finns tyvärr ej av denna papperstyp, utan levereras på annat pappersfabrikat) Pappersbilder levererar jag fraktfritt per post inom Sverige.

  Pappersbilder/förstoringar

  • 10 x 15 cm 89 kr
  • 13 x 18 cm* 195 kr
  • A4 förstoring* (exakt mått 21 x 29,7 cm) 295 kronor
  • A3 förstoring* (exakt mått 42 x 29,7 cm) 395 kronor
  • A2 förstoring* (exakt mått 59,4 x 42 cm) 495 kronor
  • 50 x 70 cm poster 789 kronor
  • 60 x 90 cm poster 889 kronor
  • 70 x 100 poster* 989 kronor
  • 100 x 140 poster* 1495 kronor

  * Värt att nämna är att alla standardstorlekar på papper tyvärr inte har samma format som kameran (2:3). En 13 x 18 cm bild är till exempel lite kortare på höjden än en 10 x 15 cm. Vid pappersbilder i vissa format måste därför en viss beskärning ske för att bilden ska få plats på papperet. Jag försöker alltid göra denna beskärning så bra som möjligt så klart, och på vissa bilder med enfärgad bakgrund går det att lägga till mer bakgrund och på så sätt undvika beskärning helt.

  Förstoringar färdigmonterade på 5 mm kapa med ram

  Färdiginramad förstoring med ram utan glas. Förstoringen är monterad på 5 mm KapaFix och med svart stilren träram (färg på ramen kan ändras till vit om så önskas, ange detta vid beställning). På bilden läggs ett skyddande lager av fernissa som skyddar den mot fingeravtryck och fläckar. Fernissan ger ett bra skydd för bilden och bibehåller samtidigt papperets struktur och känsla till skillnad från ett laminat. Observera att det är lite längre leveranstid på inramade bilder jämfört med vanliga förstoringar.

  • 40 x 60 cm  1295 kronor
  • 50 x 70 cm  1595 kronor
  • 60 x 90 cm  1995 kronor
  • 70 x 100 cm  2250 kronor

  Canvastavlor

  Canvas (d.v.s målarduk med struktur, uppspänd på kilram) är ett modernt och snyggt sätt att exponera sina favoritbilder. De gör sig mycket bra på vägg och den typ av canvasduk jag använder har mycket god arkivbeständighet jämfört med lågpriscanvas. Formatet är perfekt för bilder som man ger lite större värde eller som exempelvis ska vara en finare detalj i en inredning. Ett minne som kommer att bestå under lång tid helt enkelt. De canvastavlor som jag säljer har mycket hög kvalitet och levereras som uppspända på 20 mm kilram med bilden utlöpande över tavlans sidor vilket ger en snygg “tredimensionell” känsla. Det går dock bra att få tavlan med vita kanter också om man hellre skulle vilja det. Det finns också möjlighet att få tavlan med en tjockare 40 mm kilram. Kontakta mig för prisuppgift om du önskar andra storlekar än standardutförande. Mina canvastavlor levereras numera lackade med matt fernissa utan extra kostnad när du beställer. Då skyddas dina canvastavla mot repor, fingeravtryck och fukt. Det är en bra försäkring då canvasduk normalt är känslig för fläckar.

  • 40 x 60 cm 1295 kr
  • 50 x 70 cm 1495 kr
  • 60 x 90 cm 1695 kr
  • 70 x 100 cm 1995 kr
  • 90 x 140 cm 2895 kr

  Ärrfotografering Umeå

  Har du ett ärr som du behöver fotografera till ett ersättningsärende hos försäkringsbolag? Kontakta mig så fixar jag det. Jag fotograferar åt de flesta större försäkringsbolagen och du behöver normalt inte lägga ut några pengar själv. Försäkringsbolaget står för kostnaden för fotograferingen och jag debiterar dem direkt.

  Milersättning

  Inom Umeå tätort debiterar jag ingen reseersättning. Utanför närområdet debiteras milersättning med 45 kr/mil.

  Exponering av mina bilder

  Jag vill ju gärna visa lyckade bilder ibland i min egen marknadsföring och på min hemsida/blogg. Mina bilder är ju trots allt min produkt och min hemsida är mitt skyltfönster. Vid bildbeställning får du i beställningsformuläret ta ställning till detta. Skulle du inte vilja synas i mina bildgallerier/blogg osv respekterar jag så klart det.

  TFP

  Modellfoto enligt TFP/TFCD gör jag endast i mån av tid och när det är bilder som tillför något till min portfolio. Vid detta upplägg betalar inte modellen något för bilder och fotografering.

  Nedan följer förslag på olika typer av bröllopspaket. Detta är utifrån vad de flesta kunder brukar efterfråga, men givetvis kan vi skräddarsy ihop ett eget paket utifrån just era önskemål. Kontakta mig så fixar vi precis det ni vill ha! Jag har inte satt några fasta tider på mina bröllopsfotograferingar. Skulle vi behöva lite mer tid för fotograferingen, så är det inget jag debiterar något extra för. Mitt mål är att vi ska få riktigt bra bilder och det får ta den tid som behövs. Själva fotograferingstiden är trots allt den minsta delen av den total arbetstiden på ett bröllopsuppdrag. På en hel dags bröllopsfotografering är det inte ovanligt att man sedan ägnar en hel arbetsvecka åt det digitala efterarbetet, urval av bilder, justering av färger, kontraster, exponering, redigering m.m.  Detta är också svaret på frågan vad det är som kostar när man gör ett bröllopsuppdrag. Jag lägger massor med tid, omsorg och kärlek på era bilder. Allt för att ni ska få så fina bilder som möjligt!

  Bröllopsfotografering i studio

  • För den som vill ha ett litet enklare paket med endast några studiobilder från sin bröllopsdag. Vi träffas i min studio i centrala Umeå och fotograferar en session på upp till en timme, med lite olika bakgrunder och typer av ljussättning. Efter sessionen får ni välja ut ett antal bilder från sessionen där ni betalar ett styckpris per bild enligt prislista. Från dessa bilder får ni göra obegränsat med egna förstoringar, tackkort osv. Ni kan givetvis också köpa till färdiga förstoringar, canvastavlor och annat från mig om ni önskar. Ett grundläggande paket som kan byggas på med fler produkter i efterhand om man så önskar. På helg under högsäsong (juni-september) har jag begränsad möjlighet att genomföra dessa fotograferingar. Under dessa månader prioriteras hel- och halvdagsfotograferingar.

  Bröllopsfotografering porträttpaket

  SEK12 900

  • Ett grundläggande paket med porträttfotografering före eller efter vigsel, utomhus och/eller i min studio, allt enligt era önskemål. Efter fotograferingen får ni en USB-sticka med minst 100 st färdigredigerade högupplösta bilder med fri nyttjanderätt och 2 st A4 förstoringar på fine art papper. Om ni vill träffas i förväg för ett planeringsmöte ingår det också i priset. Om ni vill ha en bild optimerad för tidningspublicering fixar jag givetvis detta också. I det här paketet kan man kombinera studiofoto med en utomhussession om man önskar. Man kan också välja att göra en längre utomhussession på flera olika platser. Mot ett pristillägg kan ni även få en fin inbunden fotobok med äkta tjockt fotopapper med utvalda bilder från sessionen.

  Bröllopsfotografering porträtt & vigselfoto

  SEK15 900

  • Det här är det paket som de flesta av mina kunder väljer. I paketet ingår porträttfotografering före eller efter vigsel, utomhus och/eller i min studio, allt enligt era önskemål. Jag fotar även er vigsel och händelser före och efter denna. Efter fotograferingen får ni en USB-sticka med minst 200 st färdigredigerade högupplösta bilder med fri nyttjanderätt, 2 st A4 förstoringar. Om ni vill träffas i förväg för ett planeringsmöte ingår det också i priset. Om ni vill ha en bild optimerad för tidningspublicering fixar jag givetvis detta också. Mot ett pristillägg kan ni även få en fin inbunden fotobok med äkta tjockt fotopapper med utvalda bilder från sessionen. Det här paketet ger er både fina porträttbilder och dokumentära bilder från er vigsel. Att föreviga vigseln är något jag starkt rekommenderar. Många kunder som valt detta paket, har i efterhand påtalat att de verkligen inte ångrat att de valde att fota vigseln professionellt. Att det helt enkelt ger ett mer komplett minnesalbum.
   Jag har stor erfarenhet av denna typ av fotografering och jag fångar det unika tillfället i kyrkan/lokalen. Jag använder professionell utrustning med mycket god ljuskänslighet, vilket gör att jag oftast kan fotografera helt utan blixt. Mitt mål är att störa så lite som möjligt men samtidigt leverera bilder som fångar allt det speciella med er dag. Efter vigseln fotograferar jag er när ni blir gratulerade av gästerna och andra viktiga händelser i anslutning till vigseln.

  Bröllopsfotografering heldag

  SEK26 900

  • Det här är det stora paketet för de som vill täcka in allt som händer på den stora dagen. Förutom allt som ingår i paketet Porträtt & vigsel, ingår här även en heldags dokumentär fotografering. Jag följer er och dokumenterar hela er dag, från frisören till brudvalsen. Du får med alla viktiga händelser från dagen. Smink, påklädning, nervositet och förberedelser. Glädje, kramar, skratt och pinsamheter. Brudskål, när ni skär upp tårtan, pappas tal till bruden och brudvalsen. Ja, allt ni vill att jag fotograferar helt enkelt.
   Under festkvällen tar jag även enskilda professionella porträttbilder av era bröllopsgäster om ni önskar. Det brukar vara uppskattat även av gästerna som kan få fina bilder på sig själva när de är finklädda och på strålande humör. Ett mycket stort antal bilder från hela dagen levereras sedan till er högupplöst på USB tillsammans med 2 st A4 förstoringar med utvalda bilder från dagen. Det här är paketet för dig som vill täcka upp allt och dokumentera mesta möjliga av er viktigaste dag. Bilderna kommer att hjälpa er minnas alla dagens händelser och ögonblick för resten av era liv. När blommorna vissnat och maten är uppäten, är ringarna, era minnen och fotografierna det ni har kvar. Med en heldagsfotografering kommer ni att ha ett komplett arkiv med fantastiska bilder av allt som hände på er stora dag. Rekommenderas varmt!