Modellfoto med Tom

Ny hemsida
January 14, 2019
Barnfotokampanj våren 2019
February 13, 2019

Det händer lite nu och då att folk hör av sig och vill prova på att stå modell för mig. Det är ju jättekul när det händer. Det är alltid bra att ha ett bra urval med modeller. Även om jag kanske inte har ett behov just för tillfället, så är det alltid grymt bra att ha ett bra nätverk med modeller i olika åldrar och med olika utseende. Det händer lite nu och då att kunder vill ha modeller till olika jobb, och då är det superbra att ha lite folk att välja bland som kan passa kundens uppdrag.

När det gäller mina egna fotoprojekt så är det tyvärr så att jag inte har lika mycket tid att fota egna grejer som jag hade för några år sedan. Det är lite synd för jag saknar det rätt mycket. Om man bara gör “jobb-jobb” så är det lätt att man tappar den kreativa gnistan. Ibland när folk hör av sig så tar jag mig tid för att jag känner att jag vill testa hur personen gör sig på bild, eller att man har några ideér som man gärna skulle vilja ha i sin kommersiella eller personliga portfolio.

När Tom hörde av sig för någon vecka sen, så kände jag direkt att, han skulle jag villa testplåta. Dels har jag i överlag underskott på manliga modeller men jag hade också en känsla att han skulle funka bra på bild. Vi bokade in en kortare testsession i studion förra veckan och det visade sig att min känsla var helt rätt. Han funkade riktigt bra på bild! Man kan inte tro att killen aldrig stått framför en kamera på det här sättet.

En sån här gång blir det lätt att man kör på lite säkra kort vad gäller ljussättning och kompositioner. Jag fick dock testa en ny seamless bakgrund som jag köpte för några veckor sedan och jag testade även att fota lite porträtt med en ledlampa. Kul!

Här är lite blandade bilder från testsessionen.