Vinterbröllop i Tavelsjö

Barnfotokampanj våren 2018
February 18, 2018
Vinterbröllop i Backenkyrkan
March 12, 2018

Här är lite bilder från ett av årets vinterbröllop. När jag började fotografera bröllop för strax över 10 år sedan så var det ganska ovanligt med vinterbröllop. Detta har dock förändrats ganska mycket över åren, och nu är februari-mars en ny liten bröllopssäsong i sig med rätt många uppdrag. Det finns både för och nackdelar med att fota bröllopsbilder på vintern. Ljuset i februari/mars är mjukt och fint och lättjobbat. Man behöver sällan krångla till det med artificiellt ljus, utan kan jobba helt med det naturliga ljuset som studsar från alla möjliga håll och vinklar i snön. Nackdelen är ju dock att det blir fort ganska kyligt. Särskilt om man är klädd i kostym och brudklänning och fina skor. Det här paret var ena riktiga krigare. Vi hade en relativt lång session i trakterna kring Tavelsjö där vi pulsade i skoterspår i skogen och stod mitt ute på fält i gnistrande vinterkyla. Visserligen tog vi lite värmepauser i bilen emellanåt, men ändå. Respekt! Resultatet blev därefter. Vitt och kallt, men riktigt vackert. Tack för att jag fick vara med på er dag Linnéa och Erik. All lycka till er i framtiden!