Vinterbröllop på Gammlia och Sävargården

Vintriga bröllopsporträtt på Gammila
January 30, 2017
Barn barn barn
February 18, 2017

Här är ännu ett vinterbröllop som jag fotade för en vecka sedan uppe på Gammliaområdet. Per & Victoria hade valt en frisk och solig dag där det nästan kändes som lite vår i luften trots att det var ganska kallt. Det var en ljus dag utan moln som man vant sig vid under december och januari. Vi började dagen med att fota lite snabba porträttbilder på området och fortsatte sedan med lite bilder inne i den vackra Sävargården. Sedan var det dags för en fin vigsel i den lilla Helena Elisabeth kyrkan. Sävargården är verkligen en fin lokal. Den har en herrgårdskänsla och det är verkligen ljust och fint, med fina kristallkronor och dörröppningar.

Det har faktiskt blivit allt vanligare med vinterbröllop. För 10 år sedan när jag började fota bröllop, kändes som alla gifte sig i juni-augusti. Numera har jag bokningar året runt, både på höst och vinter. I år har det faktiskt varit ovanligt många bröllopsförfrågningar just på vintern. Även för sommaren 2017 strömmar det in bokningsförfrågningar just nu. Det känns som att 2017 blir året då väldigt många gör slag i saken och gifter sig.

Att fota vinterbröllop är lite speciellt. Om det är kallt ute gäller det att jobba snabbt och effektivt. Man kan inte hålla på att experimentera så mycket med ljussättningar och kamerainställningar. Det går ganska snabbt att näsor blir röda av kylan och att brudparet hackar tänder. Brudklänningar är ju inte direkt gjorda av Helly Hansen precis. Man får jobba mycket utifrån erfarenhet och ryggmärgen. Då är det skönt att man jobbar med samma kamerasystem på alla kameror och att knappar och reglage sitter på samma ställe på alla kamerorna. Efter att ha kört med Nikons system i så många år skulle jag nästan kunna fota i sömnen. Jag behöver inte tänka efter hur jag ska göra för att ändra bländare, slutartid, fokusprio eller ISO. Var alla reglage finns sitter i muskelminnet. Det är också en anledning till att jag nog aldrig skulle kunna byta system. I alla fall inte mitt under en bröllopssäsong.

Stort tack till er Per & Victoria att jag fick vara med på er stora dag. Hoppas ni får en härlig bröllopsresa!

bröllop umeå