Lars och Emma – fitness love

Bohemian beach med Ana Petite
August 12, 2014
Öken i Umeå
August 13, 2014

Jag blev kontaktad av Lars och Emma i början av sommaren. De höll just på med en testdiet inför kommande års tävlande i bodybuildning/fitness och ville passa på att dokumentera formen. De ville även ta parbilder tillsammans som både visade deras fysik och deras kärlek till varandra. Vi sågs i min studio en lördag i början av juli och fotade en session på ca 2-3 timmar. Jag testade lite olika ljussättningar och försökte även göra lite nya variationer på temat. Det var första gången framför kameran för Emma, men hon gjorde en kanoninsats och Lars som är lite mer kameravan kom med många egna ideér och uttryck. På det stora hela en riktigt lyckad session tycker jag.

Många som kommenterar mina fitnessbilder vet inte mycket om sporten och tror att jag photoshoppar bilderna en massa. Sanningen är att det är väldigt lite digitalt efterarbete på dessa bilder. Jag jobbar mycket med ljuset och vinklar vid fotograferingen, och det är klart att bilderna är redigerade lite vad gäller, ljus kontraster, skärpa osv. Inget är dock förstorat eller förminskat. What you see is the real deal.

Det kan ju också vara på plats att påpeka att många av de fitnessprofiler som jag fotar är professionella atleter. När man fotograferas har de ofta gått igenom månader av strikt diet och minskat sin fettprocent till minimala nivåer. Inte sällan har man dessutom tömt kroppen på vätska innan en fotografering. Det är ett extremt och påfrestande tillstånd för kroppen som man måste ha stora kunskaper för att hantera. Det här är människor som går in 100 % för sitt intresse och sin utveckling. Den tid de lägger ned på sin kropp och sin kost och den disciplin de måste ha för att lyckas är inget annat än imponerande. Än om man tycker att muskler är estetiskt tilltalande eller ej, måste man imponeras av viljestyrkan och självdisciplinen.

fotograf_umea_fotonord_tru3t-107

fotograf_umea_fotonord_tru3t-102

fotograf_umea_fotonord_tru3t-109

fotograf_umea_fotonord_tru3t-101

fotograf_umea_fotonord_tru3t-105

fotograf_umea_fotonord_tru3t-103

fotograf_umea_fotonord_tru3t-104

fotograf_umea_fotonord_tru3t-106

fotograf_umea_fotonord_tru3t-100

fotograf_umea_fotonord_tru3t-108

fotograf_umea_fotonord_tru3t-110

fotograf_umea_fotonord_tru3t-111

fotograf_umea_fotonord_tru3t-112

fotograf_umea_fotonord_tru3t-113

fotograf_umea_fotonord_tru3t-114

_ANG8372