Hans & Gudrun

Emelie i Sherwoodskogen
August 30, 2012
A little bit freaky
September 5, 2012

Här är ett par som jag fotade i början av augusti på Gammila i Umeå. Bruden var bördig från Tyskland och en stor del av sällskapet kom också därifrån. Det är riktigt roligt att få vara med på bröllop där det finns inslag från andra länder, för man får en inblick i andra seder och traditioner. Man behöver faktiskt inte åka längre än till Danmark för att upplägg på vigselceremoni m.m. är helt annorlunda än i Sverige. I Tyskland är det t.ex en tradition att bruden och brudgummen, efter vigseln, ställs framför ett vitt lakan med ett målat hjärta med brudparets namn. Lakanet hålls upp medan bruparet klipper ut hjärtat med varsin sax. Sedan ska brudgummen bära bruden genom hjärtat. Klarar man detta betyder det att man klarar alla hinder och svårigheter i äktenskapet. (Och vinner bruden klipptävlingen är det hon som kommer att bestämma i äktenskapet) Den här dagen var det bruden som vann 🙂

Jag hoppas jag får fler förfrågningar om annorlunda (och då menar jag annorlunda i förhållande till den traditionella svenska vigseln)  bröllopsfotograferingar framöver. Jag har fortfarande t.ex inte fotat någon homovigsel eller någon vigsel från någon annan religion än den kristna. Ett persiskt eller indiskt bröllop t.ex. skulle vara skitkul att få vara med på!

Efter vigseln åkte vi upp till Täfteå och tog några kompletterande porträttbilder med den fina bilen som brudparet lämnade kyrkan i.