A little bit freaky

Hans & Gudrun
September 2, 2012
David
September 7, 2012

Jag tog en sista runda till arkivet från 2008 och rotade fram tre bilder som togs under Umemodellens fotoworkshop i det gamla sanatoriet i Hällnäs och gjorde en snabb touch-up på dem. Normalt hatar jag att titta på gamla bilder, men i den här mappen finns det faktiskt flera guldkorn trots att man minst sagt var på läktaren vad gäller ljussättning på den tiden. Miljön och atmosfären i den byggnaden är så bra att det är svårt att misslyckas. Man kunde ha ställt upp kameran var som helst i den byggnaden och fått scary stuff. Jag kommer ihåg att jag gick helt ensam mitt i natten och letade locations medan modellerna höll på att sminkas. Jag var i en helt främmande del av komplexet med endast en liten ficklampa som ljuskälla. Långa evighetskorridorer med öppna dörrar överallt och knarrande trappor. Gissa om det höll på att bli blött i brallan när jag öppnade en dörr och ficklampans ljus fångade trärullstolen på bilden nedan, ståendes helt ensam mitt i ett tomt rum. Tur man inte är alltför mörkrädd….

Modeller på bilderna nedan är Sanna A som mentalpatient, Ronnie B som galen präst och Angelica N som mumie, och ja, det är gladpack. 😉