David

A little bit freaky
September 5, 2012
Agonia
September 7, 2012

 I går kväll gjorde jag en snabb session med David, en kille på 18 bast som behövde lite portfoliobilder för att skicka med ansökningar till modellagenturer. Det var första gången han stod framför en kamera i studio och jag måste säga att killen helt klart har potential. Med lite kameraträning och posering tror jag han kan gå långt i branschen om han vill satsa på modellandet. David har det där rätta utseendet för fashion med en blandning av maskulina markerade drag och samtidigt en mjuk framtoning.

Det är kul att fota killar. Mycket svårare för mig som fotograf att dirigera med posering en tjejer, men lättare att ljussätta och efterarbeta. Jag har verkligen inte lagt ner mycket tid på dessa bilder i efterarbetet, men tycker ändå att jag fick till en ganska bra känsla i dem. Jag ljussatte med ljusmätare och försökte få allt rätt redan i kameran.

Många av bilderna har samma ansiktsuttryck, men det är inte alls konstigt. Så är det alltid med nya modeller. De första gångerna man fotar har man fullt upp med att hålla reda på kroppen, sina händer, hur man står osv. Det är först längre fram efter träning som en modell lär sig ”posera med ansiktet” och förmedla olika uttryck. Jag har fotat modeller som har hållit på i flera år och fortfarande bara har ett ansiktsuttryck på bild. En ”blue steel” så att säga J Men som sagt, det där kommer med övning och David kommer inte ha några som helst problem med det. Lycka till!