Kulturnatta 2012 i Bilder

Sommartävling – vinn en barnfotografering!
May 17, 2012
Nils – Casual male fashion
May 22, 2012

Det börjar bli en tradition att jag springer runt som en duracell-kanin på Kulturnatta i Umeå med kamerorna i högsta hugg och dokumenterar allt som händer från morgon till natt. Kulturnatta 2012 var inget undantag. Jag vet faktiskt inte hur många år jag har gjort det, men det börjar bli ett antal nu . Dagen började uppe på Polishögskolan vid 10:00 och avslutades på småtimmarna i Döbels park. Under dagen hann jag med att dokumentera massor av de ca 300 kulturhändelserna i Umeå centrum. Allt från dans och musik till akrobater och mat.

Kulturnatta är i mina ögon en av Umeå absolut största sommarhändelser (trots att det knappt är sommar än). Det är synd att festivalen inte får ett större ekonomiskt stöd från Kommun och privata aktörer så att de kan boka några riktigt stora affischnamn som drar den stora massan. Nu är ju i och för sig inte affischnamn Kulturnattas styrka, som är den lokala kulturen och mångfalden, men åtminstone en större artist med stjärnglans hade onekligen varit trevligt.

Både D4:an och D800:an fick sig det första eldprovet. Även om jag fortfarande har lite inkörningssvårigheter med att lära känna exponeringsmätningen och autofokus till fullo, är jag grymt nöjd med mina nya vänner. Nedan är ett bildspel men några av mina bilder från årets Kulturnatta.

photocrati gallery