Kärlek i trappan

Rookie – fitness
May 10, 2012
Sommartävling – vinn en barnfotografering!
May 17, 2012

Nu börjar bröllopssäsongen komma igång så smått. Här är ett par som jag fotade för några helger sedan i Rådhuset i Umeå. Paret skulle inte vigas i Rådhuset, men det var ändå ingen tillfällighet att vi valde att fotografera där. Paret träffades nämligen första gången i trappan i Rådhuset på nattklubben Rex. En av dem var på väg upp och den andra ner, blickarna möttes och sen är resten historia. Denna situation återskapade vi så klart också på bild. Rex är en fantastisk lokal men lite klurig vad gäller ljussättning då det dels är ganska mörkt och dels finns en del blandljus. Jag hade dock tur som hade med mig svärfar som panikinkallad ljusassistent. Som ni ser gjorde han ett kanonjobb.

Fotograferingen gick inte helt utan komplikationer dock. När jag skulle börja fota insåg jag att radiomottagaren till min Rangerblixt var borta. Jag gjorde en snabb reträtt till parkeringen och mycket riktigt låg den på asfalten på parkeringen bakom bilen. *pheeew*Det hade ju givetvis gått att lösa ändå, med reservblixtarna som jag hade i bilen, men ändå, det är sånt som inte får hända i skarpt läge. Tror jag ska ta och limma fast den i aggregatet nu faktiskt.

Även brudparet hade lite komplikationer. En stund före vi skulle starta fotograferingen ringde min telefon och i andra ändan var det lite panik. Dragkedjan på brudklänningen hade gått sönder! Sömmerska fick göra panikutryckning och brudparet hann till slut i tid till vigseln. Fotograferingen hann vi dock inte med som planerat före vigseln på grund av detta, utan vi fick ta det efter. Men vad gjorde det. Det gjorde bara att solen hann sjunka lite mer och ljuset blev bara bättre. Slutet gott, allting gott!