Rookie – fitness

Nerd tattoo
May 10, 2012
Kärlek i trappan
May 15, 2012

Rookie är just nu på väg för att tävla i Europamästerskapen i Athletic Fitness, men innan han åkte kikade han förbi studion för att ta lite bilder av dagsformen. Vi passade även på att ta lite bilder till hans företag samt lite produktbilder för lite kosttillskott. Det här var första gången jag testade D800:an. De flesta bilderna togs med D700:an eftersom jag ville köra med säkra kort när det var en kund i studion. Det är alltid en viss inlärningskurva med ett nytt kamerahus och jag ville inte riskera några misstag. Jag varvade dock med D800:an på bilderna med svart bakgrund och jädrar vilken kamera det är!!

Nog hade jag förstått att det skulle vara skillnad upp till 36 megapixlar men att skillnaden skulle vara så stor hade jag aldrig kunnat ana. Bilderna direkt ut kameran är snuskigt detaljrika. Man kan zooma in i all oändlighet känns det som och man kan misshandla bilderna rejält i efterbehandlingen utan att de förstörs. Bara att skärpa upp bilder kommer att kräva ett helt nytt arbetssätt och det blir snyggt, riktigt snyggt. D800 kommer vara min studiokamera för modellbilder och reklam, allt annat kommer arbetshästen D4 stå för. Det är kul med stora filer ibland men jag vill inte fota tusentals bilder på bröllop eller barnporträtt med 36 mpx. Till det räcker 16 Mpx mer än nog.