Emma & Simon – Bröllop i Hörnefors

Anders & Karin – bröllop i Backens kyrka
August 2, 2019

Emma och Simon hade inte bara valt en solig och superfin dag till sin stora dag. De hade dessutom valt den troligtvis varmaste dagen på hela sommaren 2019. Oj oj, vad hett det var! Det gällde att dricka mycket för att försöka hålla vätskebalansen på en hyfsad nivå. Som tur var så var min sambo förutseende på morgonen och hade preppat en kylbag till bilen med kall dryck. Vilken lifesaver!

Det här mysiga paret följde jag från sminkningen på morgonen fram till brudvalsen sent på kvällen. En superkul dag med massor av skratt och fina stunder. Vi fotograferade bland annat i omgivningarna kring kyrkan i Hörnefors, vid Hörneån och nere vid havet. Vi fick till en bra blandning av bilder från flera olika miljöer. Brudparet hade planerat gott om tid till fotografering. Sånt gillar man verkligen som fotograf. Att inte behöva jäkta fram bilder och att hinna med flera olika platser. Dessutom hinner man ju också ha trevligt och lära känna brudparet!

Vigseln hölls i Hörnefors kyrka. En stor och jättefin kyrka, men inte ens den kunde hålla sig sval en dag som denna. Gästerna fläktade friskt med programbladen under vigseln för att försöka cirkulera luften. 🙂

När jag fotograferar bröllop brukar jag jobba i lite olika kläder och jag byter om beroende på situation. Vid porträttsessionen brukar jag ofta ha bekväma kläder som inte hindrar mig från att fotografera. Inte sällan ligger man på marken eller klättrar upp på saker, allt för att få så bra vinklar som möjligt. I situationen där det ofta bara är jag och brudparet ute i skogen, så prioriterar jag faktiskt bilden istället för looken. När det är dags för vigsel brukar jag däremot svida om till nåt finare. (Jag vet inte hur många gånger jag har stått i kalsongerna på en parkering utanför en kyrka och gjort rekordsnabba klädbyten). På vigseln brukar jag oftast ha svarta byxor, mörk skjorta, slips och väst. Jag försöker klä mig mörkt för att smälta in och inte störa så mycket under vigseln. Kavajen var det många år sedan jag skippade av praktiska skäl. När man jobbar med två kameror med axelremmar är kavajen i vägen hela tiden. Jag vill inte råka missa några viktiga ögonblick för att kameraremmen har hakat fast i kavajen. Tidigare har jag kört med två korslagda slingremmar över axlarna, men det senaste året har jag hittat en lösning som funkar helt klockrent. Jag har numera ett axelhölster i läder med två “slings” där jag fäster kamerorna. Jag måttbeställde det från en skräddare i Vitryssland som sydde upp det utifrån mina mått. Det är en dröm för en fotograf vars axlar och rygg känner av +10 år av kånkande av tunga kameror och objektiv. Riktigt “hipsersnyggt” är det också i behandlat läder med graverad logga. 🙂

Emma och Simon, tack för att jag fick förtroendet att föreviga er dag. Det var verkligen supertrevligt. Jag önskar er all lycka och återigen – ett stort grattis!