Cecilia & Fredrik – bröllop i Umeå

Linnéa & Emanuel – Bröllop i Vindeln
July 30, 2018
Lina & Robert
August 29, 2018

Sommar betyder bröllop för mig, och många bröllop blir det. Jag undrar hur många arbetstimmar jag lägger på att redigera bröllopsbilder på en sommar? ….eller det kanske man inte vill veta. 🙂 Många timmar blir det i alla fall.

Här är är lite bilder från ett bröllop som jag fotade med Fredrik & Cecilia i slutet av juli. Vi hade en galet effektiv porträttsession i området kring Brännland strax väster om Umeå. Jag vet inte hur många olika settings vi hann med på lite drygt en timmes effektiv fototid, men det var väldigt många, trots en hel del promenerande mellan de olika ställena. Jag testade en lite nytt mindset för mig den här fotograferingen och det funkade faktiskt väldigt bra. Jag försökte tänka att “du får bara 5 minuter”, make it count!” Att försöka få in så många olika bilder som möjligt i samma setting på max 5 minuter.  Jag  har alltid 100% fokus och är alltid på helspänn när jag fotar bröllop och bollar hela tiden hundra olika tankar i huvudet samtidigt som jag fotar. Hur ligger ljuset? Går solen i moln strax? Åt vilket håll blåser det? Hur ser bakgrunden ut? Hur ska jag komponera nästa bild? sitter kläderna på brudparet rätt? Var tittar bruden? Var håller de händerna? osv osv. Den här gången försökte att inte lägga så mycket energi för att få den perfekta bilden utifrån förutsättningarna i varje setting och istället hålla ett väldigt högt tempo. Att inte fastna för länge med att försöka komponera om en bild som känns halvbra vid de första försöken, utan att gå vidare till nästa ide ganska snabbt. Det visade sig att det inte blev någon större skillnad i slutändan. Allt det där man bollar konstant i huvudet under fotograferingen finns ju i ryggmärgen efter att ha fotat bröllop i 10 år. Det blir inte nödvändigt bättre bara för att man lägger mycket tid vid varje scen.

Cecilia och Fredrik var superkul att fota. Lättsamt och inga konstigheter, bara att köra på och bilderna blev jag riktigt nöjd med. Stort tack för att jag fick vara med er på er fina dag!