Höstbus i Vänortsparken

Valentine’s special
January 29, 2018
Barnfotokampanj våren 2018
February 18, 2018

Här är några höstiga bilder som jag tog med en familj i september i Vänortsparken. De varma höstfärgerna känns ju lite långt borta nu i det vita vintermörkret, men nu är det bara att härda ut i några månader till så slipper man skrapa bilrutor och skotta garagetak igen. Den här fotograferingen var ungefär precis som en fotografering brukar vara med barn i den här åldern ute i det fria. Massor med bus och spring i benen och massor med saker i omgivningen att titta på och undersöka.

Det är inte alltid helt lätt att hänga med som fotograf och ställa skärpa, läsa ljus och försöka hitta bra kompositioner. Ett tips som jag kan ge om man ska ge sig på att fota barn, är att försöka förutse vad som kan tänkas hända härnäst. Det blir lite samma teknik som när man fotar sport. Vad är mest troligt att nästa situation blir? Kommer de springa åt höger eller vänster? Kommer de att vända blicken mot den där röda bilen som snart kommer att passera förbi på vägen? Man får försöka vara lite spågubbe.  Ibland lyckas man och ibland inte. Men tänk vad tråkigt det skulle vara om allt var enkelt. Då skulle man inte heller få så här levande och naturliga barnbilder. 🙂

Just nu håller jag på att planera den årliga barnfotokampanjen i studion under våren. Upplägget kommer att bli ungefär som föregående år, men jag har inte ännu inte helt spikat vilka helger det gäller. Jag kommer lägga upp info på hemsidan och på Fotonords facebooksida inom kort, innan jag annonserar något, så mina stamkunder för första tjing på tider. Håll utkik där eller här om du är intresserad av en tid!