Frostig fashion med Rowena

Gravidfotografering vid havet
November 16, 2014
Behind the scenes – video från horrorplåtning
November 18, 2014

Som fotograf är man lite miljöskadad. Man går hela tiden runt och ser på omgivningen med speciella ögon.  Eller inte speciella ögon kanske, men speciella infallsvinklar i alla fall. När du ser en sliten ful betongvägg ser jag en perfekt backdrop. När du tycker att det är tråkigt mulet, jublar jag åt det mjuka ljuset. Man går hela tiden runt och ser olika typer av platser för foto, kollar hur ljuset faller vid olika tidpunkter och försöker hitta strukturer och former. Samma sak med människor. Jag ser dagligen människor jag skulle vilja fotografera. Det kan vara en pensionär på bussen med intressanta drag, en expedit i en butik eller bara random passerande folk som ger en känslan att “den där personen skulle funka bra på bild”. Ytterst sällan tar jag mod till mig och faktiskt frågar en person om jag får fota dem. Det händer i princip aldrig. I princip alla modeller som jag fotar till egna projekt söker upp mig och meddelar intresse att stå framför kameran. Den här tjejen är dock ett undantag. Det var faktiskt jag som kontaktade Rowena och frågade om hon ville köra en testsession med mig. Vi stämde träff en lördagsförmiddag och åkte ut till en frostig äng på Västerslätt för lite “höstig fashion”. Det var en perfekt morgon. Det var tillräckligt kallt för att frosten skulle hänga kvar i gräset trots att solen varit uppe länge, men ändå inte så kallt att det inte gick att jobba. Rowena gjorde en kanonprestation och på det stora hela måste jag säga att det blev en av de bästa sessionerna jag gjort i år. Enkel men ändå perfekt i harmonin mellan platsen och personen.

fotograf_umeå_fotonord-53358

fotograf_umeå_fotonord-53359

fotograf_umeå_fotonord-53360

fotograf_umeå_fotonord-53356

fotograf_umeå_fotonord-53361

fotograf_umeå_fotonord-53362

fotograf_umeå_fotonord-53363

fotograf_umeå_fotonord-53364

fotograf_umeå_fotonord-53365