Johan & Malin – bröllop i Skeppsvik

Mor, dotter och sommar
August 5, 2014
Anneli & Björn – Julibröllop i Umeå
August 12, 2014

Oj, vilken sommar vi har haft! Soligt, varmt och skönt och alldeles underbart. Och vilka dagar det har varit för de brudpar jag har fotat hittills i sommar. Hittills har det varit kanonväder på varenda bröllop jag fotat. Antingen växlande molnighet eller strålande sol. Inte en enda droppe regn. Nackdelen med att fota när det är så varmt är att det blir just varmt. Riktigt varmt. När man fotar t.ex. vigslar utomhus vill man ju vara hyfsat propert klädd och det innebär ju oftast t.ex. svarta långbyxor, pike eller skjorta och slipover och finskor. Under porträttsessionen kan man tagga ner lite och ha shorts, men inte gärna på vigslarna. Då är det bara att bita ihop. Dagar när det är upp mot 30 grader varmt blir det en bastu i en sådan uniform. Man blir nästan lite avundsjuk på kvinnliga fotografer som kan ha kjol. 🙂 En tröst är att man vet att man inte har det värst. De stackars brudgummarna har det inte lätt i sina täta och varma kostymer sådana här dagar. När jag började jobba som bröllopsfotograf för en massa år sedan bar jag kostym när jag fotade. Det dröjde inte många fotograferingar innan man insåg att det är ohållbart som arbetskläder. Det gick inte med kameraremmar och väskor och värme. Arbetsinsatsen blev helt enkelt lidande. Precis som kläderna kan vara ett hinder kan utrustning vara det.

De senaste åren har jag gått mer och mer över till att fota bröllop med naturligt ljus. Varje år drar jag med mig mindre och mindre prylar och numera kör jag en ganska basic uppsättning linser och kamerahus. Man blir lite mörkrädd när man tänker tillbaka på all utrustning man släpade på förr om åren, särskilt då jag oftast fotar bröllop ensam utan assistent. Det finns både för och nackdelar med det så klart. Jag har dock märkt att jag oftast får lite bättre bilder om jag får vara själv med brudparet. Det blir lite mer intimt och personligt på något sätt och det är lättare att få en bra kontakt med paret.

Mitt under säsongen är jag lite dålig på att blogga mina bröllop. Dels jobbar jag mycket med de bilder jag tagit just nu och sen vill jag prioritera den tid jag har med att vara ute och fota så mycket som möjligt. Här är dock ett bröllop som jag är klar med. Johan och Malin är ett par som gifte sig ute på Skeppsvik Herrgård för några helger sedan. Det var en perfekt dag på många olika sätt. Kanonväder, fina omgivningar, trevlig stämning med många skratt och ett fantastiskt fint brudpar. Det fullkomligt lyste om den vackra bruden. Stort tack för att jag fick vara med på er fina dag och grattis i förskott till liten som var med i mammas mage.

Här är några av alla de bilder jag tog den dagen. Enjoy!

brollopsfotograf_umea_fotonord_rw45-123

brollopsfotograf_umea_fotonord_rw45-130

brollopsfotograf_umea_fotonord_rw45-120 brollopsfotograf_umea_fotonord_rw45-121

brollopsfotograf_umea_fotonord_rw45-122

 

brollopsfotograf_umea_fotonord_rw45-124

brollopsfotograf_umea_fotonord_rw45-125 brollopsfotograf_umea_fotonord_rw45-126

brollopsfotograf_umea_fotonord_rw45-127

brollopsfotograf_umea_fotonord_rw45-128 brollopsfotograf_umea_fotonord_rw45-131

brollopsfotograf_umea_fotonord_rw45-129

_ANG3267

_ANG3344

_ANG3349

_ANG3376