Morgondagens minnen idag

Magdans och fitness med Melina
October 14, 2013
Familjemys i en kall Vänortspark
October 24, 2013
familjefotograf Umeå

Nu är det barn-barn-barn i studion för hela slanten. Höstkampanjen på barnfoto rullar på och den ena familjen efter den andra passerar framför min kamera i min studio i centrala Umeå. Det här är en av bilderna från första kampanjhelgen och jag gillar den verkligen. Den visar bandet mellan far och dotter på ett stämningsfullt och fint sätt. Som tur var har familjen godkänt att jag visar den för er. De allra flesta kunder har faktiskt inget emot att synas i min blogg och på min hemsida vilket jag så klart tycker är jättekul. (När man beställer bilder av mig får man svara på frågan om man godkänner att bilderna visas här) Mina bilder är ju faktiskt min produkt så det skulle ju vara väldigt tråkigt om jag inte fick visa dem.

De allra flesta familjer som besöker mig för att fota sina barn är där för att fota just barnen. Man har ofta inte funderat något på att själv vara med på bild tillsammans med barnen. På sin höjd kanske man har tänkt sig en “familjegruppbild”, men inte något annat. Jag brukar alltid försöka komma ihåg att fråga om man inte vill ta några bilder tillsammans med barnen. Många föräldrar nekar då. Man har inte klätt sig för att fotas av en fotograf, man har inte varit hos frissan och man är osminkad och känner sig oförberedd.  Dock är det ändå en hel del mammor och pappor som tar chansen att vara med på ett par bilder. Jag frågar förstås eftersom jag vet att de ofta blir väldigt lyckat. Under fototillfället har man ingen tanke på att det är en bild man vill ha, men sedan när de sitter hemma och tittar igenom bilderna är det väldigt vanligt att det är just de bilderna som blir favoriter. Med de familjer där jag fotat barnen ensam tillsammans med förälder har en överväldigande majoritet köpt de bilderna. Och tänk också vilken bild att ha kvar. Tänk när den lilla tjejen på den här bilden är vuxen och får sitt egna första barn. Förstå vilken känsla att kunna se tillbaka på den här bilden och se sig själv i samma situation. Magiskt. Det är ju just sånt här som gör mitt yrke så speciellt. Man skapar morgondagens minnen idag.

Ha en trevlig helg! Kanske är du en av de familjer jag träffar under helgens barnfotograferingar.

familjefotograf Umeå