Bildsammanfattning av mitt fotoår 2012

Publiceringar dec 2012 del 2
December 14, 2012
Mellandagsrea – 50 % på efterbeställningar!
December 29, 2012

07022012-_DSC7354 hungry as hell day of the dead tiamat

 

Nu börjar 2012 gå mot sitt slut och det åter dags att sammanfatta ett fotoår med ett bildspel.  I år har jag på måfå plockat ut 94 av 43 443 sparade bilder under 2012 och lagt upp dem i ett bildspel på denna länk:

http://www.fotonord.se/galleries/2012/bildspel2012

2012 har varit ett rätt hektiskt år för mig på flera sätt. Trots det har jag jobbat smartare i år och hittat många sätt att effektivisera jobbet och plocka bort tidstjuvar. Jag har koncentrerat mig på att fota det jag är bäst på och det jag också tycker är roligast, vilket är att fota människor. Allt från barn och brudpar till modeller, events och företagsfoto. Jag har insett att det är bäst att lägga äggen i rätt korg och inte försöka bli bäst på allt. Produktfoto är till exempel något som jag har gjort mycket mindre av i år, helt enkelt för att det inte är en av mina starkare sidor.

Jag har som vanligt haft massor med kreativa samarbeten med några av Umeås vassaste makeupartister och duktigaste modeller under året. Många av dessa samarbeten har skapat några av vad jag tycker är mina bästa bilder någonsin. 2012 har jag också haft en hel del roliga publiceringar. Jag fotade “den nya” Anja Pärson till Stadium och Expressen och jag blev anlitad av flera större företag både i Umeåområdet och i södra Sverige. Internationellt har jag haft mängder av annorlunda och roliga publiceringar. Allt från skivomslag och bokomslag till olika typer av tidningar och produkter.

Några siffror för 2012:
43 443 sparade bilder i arkivet. Och det är bara mina “keepers”, det borde betyda att jag tagit totalt ca 450 000 bilder då det brukar bli ca 10 % kvar. Av de sparade bilderna är 31 983 bilder  tagna med 70-200 2.8, de flesta mellan 70-135 mm. 149 bilder är tagna med 14-24/2.8 Det blir inte mycket fotande med vidvinkel tydligen. 22 666 bilder är tagna med D4:an så den börjar vara inkörd nu.

Nu ska det bli spännnande att se vad 2013 kommer att erbjuda för spännande uppdrag och upptåg. Jag kommer sannolikt jobba på i samma spår som i år och försöka bli lite bättre, utmana mig själv och ha lite roligare. Framför allt kommer jag att sätta av lite mer tid till planering och genomförande av lite större kreativa projekt som får ta lite tid. Kanke lite färre sessioner, men bättre. Vi får se vad det lider.

God jul och gott nytt år alla kunder, vänner och samarbetspartners. Vi ses igen genom min lins under 2013!

namnlöst-12 _AGR0615