Yin & Yang

Anja på besök i studion
November 7, 2012
Kreativ friiistajl med Elin och Carolina
November 10, 2012

Jag hade en ide om att göra någon slags yin/yang/kabuki-inspirerad session med två karaktärer, en vit och en svart. Något slags motsatsförhållande på bild helt enkelt. Carolina och Elin nappade på iden och efter att ha gått lös på teatersminklådan och limmat lösfransar var det dags att agera framför kameran. Jag insåg ganska snabbt att det inte skulle bli så enkelt som jag hade trott att ljussätta komponera bilderna så som jag hade dem i mitt huvud. Det svarta och vita sminket hade helt olika karaktär i blixtljuset så det blev till att kompromissa och välja ett ljus som funkade på båda ansiktena. Jag använde endast en silverfärgad beautydish rakt framifrån med och utan  bikakeraster. I min ursprungside var alla dessa bilder svart/vita, men så blev det inte alls efter några testredigeringar. Utan hudton tappade de massor med dynamik. Carolina och Elin gjorde en kanoninsats med kreativa förslag på posering och uttryck, men nåt annat hade jag ju inte väntat mig heller. 🙂