Emelie@the beach

Desiree & Niklas
August 14, 2012
Elin on the rocks
August 15, 2012

Här är lite fler färdiga bilder från fotosessionen i Bettnäs. Denna gång är det Emelie som står framför kameran. Vi lyckades pricka in ett tillfälle på kvällen när ljuset var riktigt behagligt och fint så det fanns mycket bra bilder all välja på.

Vid efterarbetet av de här bilderna upptäckte jag dock tyvärr en irriterande sak. Alla bilder som är tagna med 85 mm/1.4 (vilket så klart var de bästa också) är “slightly out of focus”. Den bakfokuserar tillräckligt på D4:an för att det ska vara ohållbart. Det syns inte på så här pass små bilder, men på de högupplösta bilderna är det tillräckligt illa för att det pajjar bilderna totalt i mina ögon. Den gluggen har varit lite av en otursglugg minst sagt. Den var defekt vid leverans och åkte in på rep två gånger innan den överhuvudtaget funkade. Sen dess har jag inte använt den så mycket och nu upptäcker jag det här. Frågan är bara om det är D4:an den parar dåligt med eller om den är generellt backfocus?

Nu får Reikan ta och rappa på med sin mjukvara till Nikon så man kan gå igenom och justera fokus på alla gluggar. Egentligen skulle jag vilja skicka ner samtliga hus och gluggar till Nikon och få dem justerade mot varandra en gång för alla. Men det funkar ju inte. Även om jag är NPS och har förtur vid service, kan jag inte vara utan utrustning. Det är sådana här gånger man verkligen bor på helt fel sida av landet.