Elin on the rocks

Emelie@the beach
August 14, 2012
Lina på Bettnäs
August 15, 2012

Här är session nr 3 från Bettnästräffen. Elin är tjejen framför kameran. Grymma poser och uttryck som vanligt. Det är lätt att fota Elin. Det är lixsom bara att komponera och knäppa på, hon kör sitt eget race och klarar sig utmärkt utan direktiv.

 

De här bilderna tog en helt annan inriktning i efterarbetet än vad jag hade tänkt när jag fotade. Och det spretade åt alla möjliga håll. Ibland blir det så. Man siktar på en grej och hamnar i slutändan någon helt annanstans. Det är det som är så spännande och en av de största anledningarna att jag har så svårt att lämna ifrån mig det digitala efterarbetet till någon annan. Det finns många fotografer i dag som lägger ut efterarbetet på företag i Indien och Kina för att få mer tid över till själva fotandet. Jag har fått ett par mail med erbjudanden från indiska företag och visst är det billigt jämfört med vad en svensk retuschör skulle kosta. Jag förstår helt klart varför man vill göra det. Det är trots allt inte många procent av arbetstiden som fotograf som man faktiskt håller i en kamera. Den här bilden innehåller faktiskt en hel del sanning. 🙂 Antalet timmar framför skärmen är mååånga och lååånga. Men efterarbetet är samtidigt en så pass stor del av bildskapandet för mig att jag inte vill släppa det. Skulle jag låta någon annan göra det skulle det nog inte längre kännas som min bild.