Barn barn barn

Great balls of…hair
May 2, 2012
More hairy balls
May 3, 2012

Det är många ungar som passerar min lins för närvarande. Bebisar, busfrön och syskon i långa rader. Barnkampanjen jag kör just nu i studion i Umeå är minst sagt en succé. De senaste helgerna har jag mer eller mindre bott i studion och än är maj inte slut. (Det finns fortfarande en del tider kvar i slutet av maj om nån är sugen) Det finns många fotografer som inte gillar barnfoto. Visst, det är oberäkneligt och kan vara lite kinkigt ibland och det sliter bra på fotografens rygg och knän, men det ger samtidigt så otroligt mycket tillbaka. Det finns inte nöjdare och gladare kunder än nöjda föräldrar och mor- och farföräldrar. Om man har lyckats fånga bra bilder på deras skatter får man också veta det med råge och de är inte sena med att rekommendera en till andra.  (Vilket så klart är den bästa reklam man kan få, långt mycket bättre än alla tidnings- och internetannonser i världen).

Jag tycker alltid att jag har varit ganska bra på att fånga barn på bild, och tålamod har jag alltid haft gott om, men jag tror faktiskt att jag blivit bättre barnfotograf sedan jag själv fick barn. Om inte annat har man en helt annan kunskap om “hur det kan vara”, hur man kan avleda och hur man kan lura fram olika ansiktsuttryck. Precis som allt annat är det en träningssak och man kan alltid bli bättre. Det gäller att inte fastna i samma hjulspår och det gäller att våga testa lite nya tekniker och infallsvinklar. Jag har lite nya ideér som jag ska testa framöver. Ska bli kul! Nåväl. Här är några av de barn som hälsat på mig på sistone.