Tobias

Wildfire Eyes
March 29, 2012
Ibland fastnar även fotografen på bild
April 4, 2012

Tobias kontaktade mig och behövde lite enkla bilder för att skicka in lite ansökningar till modellagenturer. Här är några av bilderna. Inga konstigheter och direkt från kameran. Lycka till Tobias!

 

 

I övrigt väntar jag på att Nikon ska få tummen ur och skicka mina nya kamerahus. Jag uppgraderar rejält i år med två nya hus, en D4 som kommer att fungera som arbetshäst i det vardagliga fotandet, samt en D800 för mode/ modellplåtningar och reklamjobb. Det ska bli spännande att se vad D800:an presterar i studion. De reviews man har sett hittills på nätet lovar mycket vad gäller dynamiskt omfång och hudtoner. D4 känns det som att jag vet vad jag får. En tålig stridsvagn som levererar i alla situationer. Man kan fråga sig varför man köper ett kamerahus som D4? Det kostar mer än en bättre begagnad bil och har en praktisk livslängd på en 3-4 år. Det är inte för bildkvalitetens skull i alla fall. En kamera för + 50 000 kr tar inte bättre bilder än en normal systemkamera i konsumentklassen. Det är snarare så att det är svårare att ta bättre bilder med ett hus i proffssegmentet. Det kräver att man har koll på sina manuella inställningar och vet vad man gör. Skillnaden mellan ett proffshus och en konsumentkamera är de små detaljerna som underlättar vardagen som yrkesfotograf. Det är vattentätat, stötskyddat och tål tuffa tag. Autofokusen och ljusmätning är precis och snabb och istället för att behöva gå in i menyer finns det knappar och reglage för de flesta vanliga justeringar. Det är små subtila skillnader som gör en fantastisk skillnad när man plåtar varje dag. Sen om det är värt kostnaden….ja det vette tusan. Det tar ett bra tag innan man räknat hem en sån investering, men nöjet med nya prylar ska inte underskattas heller 🙂