Shadow & light

50’s pinup
April 15, 2012
Lady lace
April 15, 2012

Här är några bilder som jag och Emelie gjorde i veckan. Jag brukar inte titta på Top model så mycket, men ett par avsnitt har jag sett, och i ett av dem gjorde Tyra Banks en plåtning med ljussättning genom olika tyger som jag blev inspirerad av. Tanken är att ljussätta en människa genom en struktur eller ett tyg och skapa olika ljus- och skuggmönster i ansiktet eller på kroppen. Efter att ha varit runt och kikat i lite affärer och secondhandbutiker hittade jag en virkad duk samt en spetsgardin med lagom stora hål. Den här sessionen får ses som en övning inför sommaren då jag tror att den här grejen blir både enklare och bättre utomhus i naturligt ljus. I det här fallet var det dock studion som användes och jag sköt blixtljuset genom en smal snoot med raster för att få ett väldigt riktat ljus med hård karaktär. Jag började med att prova en massa olika lösningar med fastljus och tejpade softboxar men blev inte nöjd alls. Som tur var hade Emelie stort tålamod med att stå och vänta medans jag meckade ljus. Jag var nästan på väg att ge upp då jag provade snooten på ett bra avstånd och till slut fick till den ljuskaraktär jag var ute efter. Nu är det bara att vänta in sommaren och göra ett nytt försök i en schysst utemiljö.