Det är något visst med svart/vitt

En kameleont
November 25, 2009
Alla gillar inte att vara modeller
November 29, 2009

Det är svårt att sätta fingret på vad det är med svart/vita bilder som ger en så äkta och ärlig känsla. En bild som känns sådär, kan få ett lyft och bli en helt annan bild när man svart/vit-konverterar den. Ibland skulle man vilja testa på mörkrumsarbetet igen. Jag pillade på lite med analogt mörkrumsarbete under mina mediastudier på universitetet, men jag gav det ärligt talat inte så mycket chans. Jag var rätt inriktad på att det var en utdöende konstart och att framtiden låg i det digitala. Även om jag inte ändrat åsikt angående detta, skulle det vara kul att testa på lite analogt igen. Bara för att kolla om svärtan i det analoga fotot var så mycket snyggare som man minns att det var.

y