Graffiti

It always rains in Norway
October 3, 2009
Än är det inte vinter
October 11, 2009

_DSC2448 _DSC2746_DSC2688 _DSC2590

I I20-skogen i Umeå finns stans enda lagliga graffitivägg, där vem som helst kan måla graffiti. För närvarande är det en stor debatt bland Umeå-politikerna där vissa stolpskott vill stänga ner platsen på grund av att de tror att det är en plantskola för inte bara klottrare och vandaler, utan att den även fungerar som en plantskola för diverse kriminalitet. Jag vet inte vad som är mest idiotiskt, att politiker i en stad som ska vara kulturhuvudstad 2014 gör sitt bästa för att trampa ner alternativ ungdomskultur i skorna, eller att man tror att ett stängande av detta område skulle ge mindre klotter inne i stan. Kidsen med sprayburkarna kommer att fortsätta måla vad kommunpolitikerna än beslutar och jag kan garantera att saneringskonstnaderna för kommunen kommer att öka rejält om man stänger ner  väggen i i20-skogen. Nåväl, än så länge finns väggarna kvar och de passar alldeles utmärkt som bakgrund för modellfoto. Vi var ett gäng fotografer och modeller i Umemodeller som var där i helgen och spontanfotade lite.