Gravidfotografering i Umeå

 

Något som blivit mycket populärt de senaste åren är gravidfotografering. Kontakta mig om du vill föreviga “bulan” innan det är för sent. Det är kanske inte alltid man själv känner sig vacker när man är höggravid, men jag lovar att du inte kommer att ångra dig att du har tagit några fina bilder av den fasen i livet, för det är bland det vackraste man kan fånga på bild. Kom förbi studion i centrala Umeå så gör vi en session där vi framhäver din vackra mage. Du kan också fotograferas tillsammans din partner och/eller småsyskon om du vill. Jag har stor vana av gravidfoto och har full koll på hur man ljussätter och komponerar för bästa möjliga resultat. De flesta som kommer för att fota gravidbilder är lite nervösa till en början, men det brukar släppa ganska snabbt. Många kunder har skrivit till mig i efterhand och tackat för att sessionen känts trygg och avslappnad.

Hur går en gravidfotografering till?

Bästa tiden för gravidfoto är så klart individuell, men generellt kan man säga att nån gång i slutet av sjunde eller under åttonde månaden passar bra. Då är magen stor men har ännu inte börjat sjunka. Låt inte bristningar hindra dig från att föreviga magen. De är ju en naturlig del av graviditeten, men skulle du uppleva dem som väldigt störande så går det ofta att tona ner dem, både med hjälp av ljussättning och i efterarbetet. Vad du ska ha på dig under fotosessionen är helt upp till dig. Vissa vill visa mer hud än andra på bild. Det är dina bilder och det är du som bestämmer!


Om du har tänkt fota utan kläder eller i underkläder, kan det vara värt att tänka på att inte bära åtsittande byxor som t.ex jeans före sessionen. De märken som jeansresåren gör i gravidmagen kan sitta kvar i timmar. Om du ska ta bilder med kläder, kan det vara bra att välja kläder som följer kroppens konturer. Om det inte är din första graviditet får gärna den kommande bebisens storasyskon vara med på några bilder tillsammans med dig. Det är inget jag debiterar extra för. De bilder jag visar här i exempelgalleriet, är av kunder som gett sitt medgivande till detta.

Vad händer efter fotograferingen?

Efter fotograferingen gör jag ett grundurval av bilder, redigerar dem vad gäller färg, kontrast, exponering, beskärning m.m. och lägger sedan upp dem i ett lösenordsskyddat webbgalleri på internet. Med hjälp att detta galleri kan du hemma i lugn och ro titta igenom alla bilderna för att bestämma dig för vilka bilder du vill köpa, samt vilken produkt och i vilket format. Välkommen med din bokningsförfrågan så hörs vi!

Bildexempel från tidigare gravidfotograferingar

Klicka på bilderna för att se dem i lite större format