Sari & Mattias

Kärlek i Brännland
July 15, 2017
Helia & David
October 6, 2017

Här är några bilder från ett bröllop som jag fotade i slutet av Augusti i Brännland utanför Umeå. Det var en superfin vigsel på klipporna nedanför Brännlands värdshus med en efterföljande fest på världshuset. Jag hängde med brudparet hela dagen, från smink och frisör fram dansgolvet till småtimmarna. Det har blivit mer och mer vanligt under de 10 år jag har fotat bröllop att mina kunder väljer det upplägget och det passar mig bra. Även om man är helt totalslut i kropp och huvud efter en så pass lång dag, så är det värt det när man väl sitter och gör bildurvalet. Man kan verkligen fånga dagen på ett helt annat sätt än om man bara är med några timmar. Man får också en fin kontakt med brudparet och de blir så vana att ha kameran i närheten att de slappnar av och släpper garden på ett helt annat sätt.

Just den här dagen kan man väl inte påstå att vi hade tur med vädret precis, men faktiskt fick vi ett litet uppehåll i regnet just när vi skulle fota porträttbilderna efter vigseln. Det gäller att vara på god fot med med vädergudarna. 🙂 Under vigseln regnade det dock en hel del. Ett tag såg jag knappt något i kamerasökaren på grund av allt vatten, men Nikons vädertätning höll måttet. Det känns tryggt att man vågar lite på utrustningen. I övrigt var det en kanondag med många skratt och fina stunder. Sari och Mattias hade verkligen tänkt igenom dagen och planerat den väl. Det var lite kul också att de hade gjort en del lite okonventionella val. Mattias var t.ex den som hade mest blomster med ett jättefint blomsterarrangemang på kavajslaget. Jag gillar när man tänker lite utanför boxen. Stort tack för att jag fick vara med på er stora dag Sari och Mattias!

Jag insåg just att jag ligger efter en hel del med bloggandet. Jag har många av sommarens bröllop som jag inte bloggat alls. Ska ta itu med det när det lugnar ner sig lite på jobbfronten. Just nu är det full fart med säsongens barn- och familjefoto och jag hinner inte så mycket annat.