Fotoresa till Lofoten

familjefoto umeå
Tomtebolycka
June 17, 2014
Krille & Anna – Sommarbröllop i Skeppsvik/Brännland
July 1, 2014

 

 

Nu blir det en formidabel bildbomb med Norgebilder på bloggen. I början av juli Åkte jag och fotograf Fredrik Larsson på en fyra dagars fotoresa till Lofoten i Norge. Det här är tredje eller fjärde året i rad som jag åkt till Norge och fotat och hittills har vädret varit skit varenda år. Tills nu! Helt plötsligt hade vi blå himmel och sol varenda dag. Det var nästan som att vara på franska rivieran i en vecka.

Rutten började i Umeå och vi körde raka spåret till Lofoten via Bodö med färja. I vår ursprungliga resplan skulle vi egentligen ha kört Riksvej 17 upp till Bodö från Mo i Rana, men då vi hade en begränsad tid fick vi prioritera och då blev det så att vi la all tid på Lofoten, något som skulle visa sig vara ett helt rätt val. Lofoten är flera stora öar och det finns massor med saker att fota där. Några av världens vackraste stränder och så klart magnifika berg/fjäll och fjordar. Man blir nästan lite övermätt på synintryck efter ett tag i Norge. Efter ett tag kör man förbi saker som man skulle tillbringat timmar vid i Sverige.

Det här året fotade jag exklusivt för bildbyrån Stocksy  och jag känner att jag fick en hel del  riktigt bra material. Några av resans höjdpunkter var när vi besteg toppen på Reinebrinken och när vi fotade solnedgångar över området kring Utakleiv. Det är verkligen ett magiskt ljus i början juni när solen knappt går ner på natten. Man får tid att hitta rätta kompositioner och experimentera med slutartider och filter. Jag är egentligen ingen landskapfotograf, men i de här förhållandena är det riktigt skoj. Här kan se en del av de bilder som jag fick med mig hem.

Norwegian sunset scenery

_AGR0414

hiking in the wild north

Beautiful landscape in Lofoten, Norway

Lofoten islands Norway

Lofoten islands Norway

Beautiful landscape in Lofoten, Norway

Norwegian sunset scenery

Lofoten beach. Norway

hiking in the wild north

Lofoten Islands Norway

Beautiful nature in Lofoten Islands

Beautiful landscape in Lofoten, Norway

Norweigan mountain landscape

dried fish

Norweigan mountain landscape

Lofoten Islands, Norway

Norwegian road

Beautiful landscape in Lofoten, Norway

no camping

dried fish

sunset bridge

Lofoten islands, Norway

Lofoten islands, Norway

Lofoten islands, Norway

camping by the sea

Lofoten islands Norway

Midnight sun over Lofoten islands, Norway

Midnight sun over Lofoten islands, Norway

Lofoten beach. Norway

Lofoten beach. Norway

Norwegian sunset scenery

20140604_230723