House of metal 2014

Barnfotograf Umeå
Bobby car
February 4, 2014
Sportlovskul i Bjurholm
March 5, 2014

Det är lite av en tradition för mig att fota House of metal och så blev det även i år. Förra året fick jag vika in årorna rean i början av första kvällen på grund av magsjuka och i år var jag inte helt pigg efter att ha legat i en riktig mancold mest hela veckan före. Jag bet ihop dock och det blev lite bilder ändå. Årets upplaga av festivalen tycker jag var riktigt bra. Jag hoppas att festivalledningen fortsätter att bredda utbudet till nästa år (för vi får hoppas att det blir en festival nästa år) och bokar en variation av stilar och genrer. Det har varit rätt mycket dödsmetall sista åren och även om det är kul att fota, är det inte en genre jag lyssnar på så mycket privat. Årets höjdpunkter för mig var Hatebreed, Skullfist och Raubtier. Moshpiten på Hatebreed var en av de större jag sett på en konsert i Umeå, i alla fall på håll. Säkerhetsvakterna såg ganska kallsvettiga ut kan jag säga. Såg en stackare som crowdsurfade och blev hivad med huvudet före över kravallstaketet också. Han var glad i hågen men den där faceplanten måste ha känts rejält. 🙂

Här är några av mina bilder från festivaldagarna.

(Om någon som är med på bild inte samtycker så får ni meddela mig så plockar jag bort)

houseofmetal2014_bombus_fotograf_Andreas_Gradin-2 houseofmetal2014_enforcer_fotograf_Andreas_Gradin-7

houseofmetal2014_thyrfing_fotograf_Andreas_Gradin-4

houseofmetal2014_bombus_fotograf_Andreas_Gradin-6

houseofmetal2014_enforcer_fotograf_Andreas_Gradin-10 houseofmetal2014_enforcer_fotograf_Andreas_Gradin-12

houseofmetal2014_hatebreed_fotograf_Andreas_Gradin-4

houseofmetal2014_publik_fotograf_Andreas_Gradin-2 houseofmetal2014_raubtier_fotograf_Andreas_Gradin-9

houseofmetal2014_napalm_death_fotograf_Andreas_Gradin-1

houseofmetal2014_skullfist_fotograf_Andreas_Gradin-1 houseofmetal2014_thyrfing_fotograf_Andreas_Gradin-6

houseofmetal2014_skullfist_fotograf_Andreas_Gradin-5

houseofmetal2014_thyrfing_fotograf_Andreas_Gradin-7