Frosty sugarskull bride

Hela känsloregistret
December 30, 2013
Systerfoto
January 2, 2014
Fotograf Umeå

Ja, ska man beskriva idéen till den här sessionen med tre ord,  så blir det nog något sådant. En liten blandning av de klassiska sugarskull-målningarna från högtiden Día de los muertos (de dödas dag)  i Mexiko, Tim burtons Corpse bride, och något kyligt, skandinaviskt, kallt. Jag har gjort en sugarskull-session en gång tidigare för två år sedan ca, med Mia och Hanna som sminkade. (http://www.fotonord.se/2012/01/dia-de-los-muertos-de-dodas-dag/) Den var verkligen superkul att göra, och jag har funderat länge på att göra en till variant av “sockerskalle”, men med lite nordisk twist. Egentligen var väl tanken att det skulle ske ute i snön, men med den vinter vi har nu blev det lite svårt, så det fick bli studion återigen.

Jag bollade idéen med Elin som jag vet är grym på att sminka sig själv till sådana här grejer och som tur var så nappade hon på den. Efter att ha shoppat lite tillbehör i form av fejakde kottar och grankvistar på Mias Lustgård medan Elin sminkade, körde vi igång att fota. Jag ville få en ganska matt och mjuk känsla i bilderna utan för skarpa högdagrar eller skuggor, så jag ljusatte med min stora indirekta Elinchrom 150 Octa, med frontduk monterad, på vänster sida på hyfsat nära avstånd. Jag körde inte någon som helst upplättning, utan endast “one light”. Jag har suttit ganska länge och pillat med dessa bilder fram och tillbaka i Photoshop innan jag blev nöjd. Inte för att det syns på slutresultatet kanske, men jag tror jag började om från början med dem tre-fyra gånger innan jag kände att jag hittade den känslan jag ville åt. Sen om jag hittade rätt vet man väl aldrig, men de känns bra just nu i alla fall. Som ni ser sminkade Elin klockrent och imponerade snabbt gick det som vanligt. Swisch, swisch låter det och sen är det klart! Jag förstår inte hur hon bär sig åt människan?

Peruken shoppade jag från Kina på E-bay. 40 kr inklusive frakt från Hong Kong. Ett riktigt fynd. Jag köpte ett helt gäng olika peruker och de flesta var faktiskt helt ok kvalitet med tanke på priset. Brudklänningen är samma klänning som jag har kört ett par sessioner med nu. Dock dags att skaffa en ny nu tror jag. Den här shoppade jag på blocket för 1500 kr. Finns det någon spekulant på den? 🙂

Det här blev sista modellsessionen för 2013. Nu är det bara att spåna på lite nya roliga idéer för nästa år. Gott nytt år på er och på återseende under 2014!

28122013-_ANG3495  28122013-_ANG3611

28122013-_ANG3535

28122013-_ANG3670

28122013-_ANG3634 28122013-_ANG3653