Har jag verkligen fotat 2000 barn?

Träningsbilder i I20-skogen med Tobias & Amanda
September 4, 2013
fitnessfoto i Umeå
Fitnessfoto med Amanda
September 6, 2013
barnfotograf i Umeå

Undrar hur många barn jag fotograferat i vid det här laget? Det slog mig först att det skulle vara kul att veta. Sen insåg jag vilket jobb det skulle bli att gå igenom alla mappar och undersöka saken i detalj, så jag nöjer mig med svaret “väldigt många” just nu i alla fall och försöker gissa. Om jag försöker uppskatta hur många busungar jag har framför linsen på en månad och multiplicerar det med 12 och sen multiplicerar det med de sex år jag drivit företaget som barnfotograf i Umeå så borde det bli…..ca 2000 barn. Jädrar i min låda. 2000! Hur många kommer det att bli innan den dag jag lägger kameran på hyllan? Man borde kanske börja föra pinnstatistik. 🙂 Om man läser bloggen kan man kanske tro att jag mest bara fotar modeller, eftersom det är mest sådana bilder jag lägger upp. Sanningen är att det bara är en väldigt liten del av min verksamhet. Det är barn- och familjefoto som står för den stora mängden.

Så här ser den absolut vanligaste barnsessionen ut. Två barn, en ettåring och ett äldre syskon. Föräldrarna vill väldigt gärna ha ett fint syskonfoto på de två syskonen tillsammans, några enskilda bilder på respektive barn och en familjebild på hela familjen tillsammans. Majoriteten av kunderna väljer bilder med en vit bakgrund och bilder där inte barnet ser så stela ut. Trots att de flesta kunder säger att de vill ha färgbilder vid fototillfället, beställer de ofta svart/vitt när det väl är dags att köpa bilder. Svart/vita bilder har en tendens att skapa en “instant sentimentalitet” som folk gillar. (och jag med) Ett tag köpte många kunder digitala bilder och de gör de fortfarande förstås, men förstoringen tycker jag har gjort lite comeback senaste två åren. Från att ha sina bilder enbart på datorn och ha vita rena väggar, vill folk återigen ha sina minnen och familjemedlemmar på väggarna i sina hem. Helt rätt om du frågar mig. Det är nåt visst med bilder på ett riktigt bra papper och ju större desto bättre.

Nä nu ska jag återgå till att fixa förstoringar på barn nummer 1998 och nr 1999. Blir ditt barn eller barnbarn nummer 2001? 🙂 Välkommen med din bokning!

barnfotograf i Umeå

barnfotograf i Umeå syskonfotografering i Umeå

barnfoto i Umeå, Fotonord