Morgongåva med en fitnesstvist

Anna i Bäcksjö
August 8, 2013
Clara & Simon, bröllop i soliga juli
August 11, 2013

Matilda är en kund som kontaktade mig i början av sommaren och undrade om jag var intresserad av att ta ett uppdrag och fota lite bilder som hon ville ge i morgongåva till sin blivande make på bröllopsdagen. För er som inte vet vad morgongåva är, kan man säga att det traditionellt är en present som man ger till sin blivande make/maka på morgonen efter bröllopet. För i tiden var det mannen som gav kvinnan en present som skulle trygga hennes ekonomiska ställning om han skulle gå bort i förtid, till exempel ett värdefullt smycke. Ofta en dyr medaljong med en bild av mannen. I dagens lite mer jämställda samhälle är givandet som tur är inte längre vikt till mannen, utan nu ger man ofta varandra gåvor, ofta på morgonen den dag man ska gifta sig. En sorts gåva som blivit vanlig de senaste åren, är att man ger bort stämningsfulla vackra bilder på sig själv, för “partnerns eyes only”. Som tur är har inte Martina något emot att jag visar er andra hennes bilder, så de kommer nedan.

Matilda ville gärna göra en boudoirsession men inte i studion, utan ute i naturen. Hon har ett stort intresse av naturen både i sitt yrke och privat så det kändes som en klockren plan. Den senaste tiden har hon dessutom gjort en seriös satsning på kost och träning med målet att vara med i sin första tävling inom fitness, Tammerpokalen. Matilda hade sett andra fitnessbilder jag gjort och ville ha en blandning av bilder som visade hennes fysik utan att kännas “spänniga” och samtidigt blanda in den klassiska, kvinnliga och mjuka boudoirestetiken i bilderna. Jag tyckte det lät som en jättekul utmaning så jag tog på mig uppdraget direkt. När man fotar fitness och muskler generellt jobbar man mycket med hårt ljus och skuggor, medan den klassiska boudoirgenren är dess totala motsats. Skulle jag verkligen kunna leverera det kunden ville ha?

Den kväll vi skulle ut och fota låg kvällsolen perfekt. Den var lite för stark till en början, men när den började krypa ner mot talltopparna blev kvällsljuset optimalt. Vi åkte ut till Sörmjöle och Skaten och tog ett par serier med bilder. Några i skogen och några på stranden. Här är ett par av bilderna från den kvällen. Mestadels naturligt ljus och i princip oretuscherade. Endast någon blåmärke osv som är bortplockat. I den svåra balansen mellan skuggor och inte valde jag att hålla mig till ganska skira bilder i exponering och efterbehandling. Tyvärr kanske inte Matildas otroliga fysik kom fram riktigt lika bra på det sättet, men det kändes som det rätta vägen att gå med tanke vilka bilder det handlade om. Man får gratulera i efterskott för igår gifte sig Matilda med sin man.

Förresten hur gick det i fitnesstävlingen då? Jo, det blev förstås en 1:a plats i kategorin “womens physique”. Bra jobbat Matilda!

18062013-_ANG7786 18062013-_AGR0552

18062013-_ANG7675 18062013-_AGR0482

18062013-_ANG7863

18062013-_ANG7678 18062013-_ANG7732

18062013-_ANG7937 18062013-_ANG7987

18062013-_ANG8064  18062013-_ANG8186