Modeller i Umeå sökes för kreativa bildsamarbeten

Clara & Simon, bröllop i soliga juli
August 11, 2013
Dan & Emma, bröllop på Gammlia
August 16, 2013

promo34tg

Det börjar vara dags att planera upp höstens och vinterns fotosessioner och jag söker därför nu lite nya ansikten och personligheter att jobba med i mitt bildskapande. Just nu söker jag personer i framförallt åldern 20-29 år, både tjejer och killar. Att hitta bra killmodeller i Umeå är inte helt lätt, så där vill jag gärna ha många intresserade 🙂 Genrer jag främst vill jobba med i höst/vinter är framför allt fashion, highfashion, beauty/makeup och livsstil, men jag kommer även att försöka göra ett par sessioner inom skräck/horrorgenren. Söker även ett pensionärspar till en fotning. Duktiga makeupartister/hårstylister som vill bygga portfolio får gärna höra av sig också då ni är lite av en bristvara.

Jag är inte särskilt intresserad av folk som bara ”vill fota en snygg bild till facebook”, utan jag prioriterar modeller som har ett genuint bildintresse och som vill jobba kreativt tillsammans för att skapa bilder. Antingen för att bygga en modellportfolio eller enbart som en kul hobby. Många av de modeller jag använder i mina bilder har jag jobbat med i flera år och det är dessa kreativa samarbeten över en längre tid som är att föredra. Jag söker personer som gillar att synas och bjuda på sig själva. Det krävs ofta ett visst mått av teaterapa och självdistans för att vara en bra modell. Har du fotat tidigare är ett plus, men det är absolut inget krav. Ett intresse för styling, mode och makeup är ett plus och det är en fördel om du kan sminka själv, då tillgång till stylist/makeupartist inte alltid är en självklarhet. En annan förutsättning är att du trivs med att synas publikt då många av mina bilder hamnar på bokomslag, i tidningar, annonser, reklam m.m. Betalning till modell i mina egna projekt sker i form av bilder och min arbetstid. Till uppdrag för kunders räkning kan det däremot vara aktuellt med ersättning i andra former.

Om du är intresserad kan du skicka ett mail till andreas@fotonord.se med ett par relativt nytagna bilder av dig själv i olika vinklar och utsnitt. Skriv en kort beskrivning om dig själv och vilken typ av bilder du är intresserad av att fota. Om du har synliga tatueringar/piercings får du gärna nämna var och i vilken omfattning. Längd osv är oväsentligt.

De personer som jag finner intressanta, kommer att få svar med mer info. Även om det skulle vara så att jag inte har något som jag känner passar dig just nu, och du inte får svar, kan det dyka upp uppdrag i framtiden där du passar perfekt! Det är inte sällan att kunder vänder sig till mig med önskemål om modeller och då är det jättebra att ha ett stort urval, så var inte rädd för att skicka in en intresseanmälan.

Tipsa också gärna din vän som är en klockren modell (tagga gärna på facebook) men som inte förstått det själv ännu 🙂 Några av de bästa modellerna jag har jobbat med har varit helt nybörjare.

Jag jobbar alltid seriöst och förväntar mig detsamma av modeller. Jag har inte tid med människor som inte dyker upp när man lagt ner tid på planering och bokat in en session. Jag jobbar överhuvudtaget inte med personer under 18 år. Vad jag gjort tidigare kan du se i bildgalleriernahttp://www.fotonord.se , på min facebooksida och i bildbloggen på fotonord.se.

Vi hörs!