Barnlycka på Mariestrand

Barnfoto i sommar
July 24, 2013
Boho-fashion med Emelie
July 27, 2013

En av de bästa delarna av fotografyrket är att man får träffa så otroligt mycket folk i olika delar av livet. Man träffar allt från politiker och företagare till barnfamiljer, par, pensionärer och modeller. Alla personer är i olika skeden av livet och har olika saker att dela med sig från sin vardag. Det gör att varje arbetsdag bakom kameran för mig blir en ny dag. Jag skulle inte säga att man lär känna någon efter en timmes fotosession, men inte sällan får man i alla fall en liten inblick i en persons liv. Nu är kanske inte jag en så ubersocial person egentligen, men jag klarar mig ganska bra för det mesta. 🙂 Det är ju minst lika viktigt att lyssna som att prata. Jag har många kunder som kommer tillbaka till mig en eller flera gånger per år och dokumenterar sina barns utveckling och växande. Det är jättekul, inte bara för att se utvecklingen på barnen, utan också för att man inte sällan lär känna familjerna lite mer.

Här är en mysig familj som jag fick möjlighet att lära känna lite grann en sommarkväll i början av juli. De anmälde intresse att stå modeller för min kommersiella portfolio och jag besökte dem ett par veckor senare i deras hem på Mariestrand. Dottern som var ett halvår var en riktigt charmfia som orkade med en riktigt lång fotosession utan gnäll eller trötthet. Klart imponerade. Det är verkligen inte så lätt att hålla fokus i den åldern. Jag såg redan i familjens intresseanmälan att de skulle funka mycket bra på bild till mitt projekt och som ni ser hade jag inte fel. Det var synd att vädret inte tillät fotot utomhus den dagen, men det får vi ta en annan gång. Stort tack till er A, T och E !

young mother and her baby daughter Barnfotograf i Umeå

cute toddler

young mother and her baby daughter  young family with a baby girl

young father and his baby daughteryoung family with a baby girl

young family with a baby girl  young father and his baby daughter

young father and his baby daughter young mother and her baby daughter

(Images can be licensed through Stocksy United)