Kulturnatta 2013

Queen of Ethiopia
May 16, 2013
Syskonfoto med flow
May 23, 2013

Som vanligt sprang jag runt i lördags och dokumenterade Kulturnatta i Umeå från morgon till kväll. Vi får se om det är sista året för mig som jag kör heldagsfoto, eller om det blir en returmatch 2014. Jag tycker ärligt talat att årets upplaga var lite tunn på intressanta fotoobjekt om jag jämför med tidigare år. Säkert beror det på att jag fotat så mycket tidigare år, för det var rätt mycket “same-same” för min del, men ett och annat kul hittade jag väl att fota ändå. Var kul att få testa 300 mm 2.8 riktigt också, även om den var småtung att kånka runt med.  Hade  roligt sällskap hela dagen av fotografen Fredrik Larsson också. Många steg blev det på stegräknaren och många skratt. Jag hoppas verkligen kommunen flyttar sitt fokus från “finkulturen” för ett ögonblick och skjuter till lite slantar till nästa års upplaga så att evenemanget kan byggas på både på höjden och bredden. Även om inte kulturnatta inte bygger på affischnamn, utan på bredden i stans kultur, behövs det några större bokningar också för att det ska lyfta rejält.  Nåväl. Den som lever får se. Här är i alla fall lite av årets bilder från mig.