Gravidfotografering

Om du har en dålig dag
May 6, 2013
fotograf Umeå Fotonord
Blickar österut
May 10, 2013
Gravidfotografering Umeå Fotonord

Annie Lebovitz porträtt av en höggravid Demi Moore på Vanity Fairs omslag 1991 skapade en mindre skandal i USA och det var också startskottet för trenden att fotografera och föreviga sin gravida mage. Fast man kan nog inte längre kalla det en trend. Idag är det något som är en naturlig del av graviditeten för de flesta, oavsett om man gör det hemma med partnerns digitalkamera eller om man går till en professionell fotograf. Det är kanske inte alltid man själv känner sig vacker när man är höggravid, men jag lovar att du inte kommer att ångra dig att du har tagit några fina bilder av den fasen i livet, för det är bland det vackraste man kan fånga på bild. Det är ett minne för livet både för en själv och barnet i magen.

Bästa tiden för gravidfoto är så klart individuell, men generellt kan man säga att nån gång i slutet av 7:e eller under åttonde månaden passar bra. Då är magen stor men har ännu inte börjat sjunka. Det kan också lätt vara så att man samlar på sig en hel del vätska under sista veckorna av graviditeten. Jag vet inte hur det kan komma sig, men gravidfoto har av någon anledning blivit en av mina specialiteter på senare år. Det är väldigt många som vänder sig till mig för just den typen av foto och det tycker jag är superkul. Jag gillar att ljussätta den typen av bilder och att skapa vackra bilder som man vet kommer att betyda mycket för personen för en lång tid framöver är alltid roligt.

E på bilderna nedan var förbi mig i studion i Umeå igår och förevigade bulan tillsammans med bulans storebror. E är lite tidigare i graviditeten är vad jag normalt brukar fota, men även den tiden är ju fin att dokumentera. Hon har också gett mig medgivande att visa några av bilderna för er.

Gravidfotografering Umeå Fotonord Gravidfotografering Umeå Fotonord

Gravidfoto Umeå FotonordGravidfoto Umeå Fotonord

Gravidfoto Umeå Fotonord  Gravidfoto Umeå Fotonord

Gravidfoto Umeå Fotonord

Gravidfotografering Umeå Fotonord Gravidfoto Umeå Fotonord