Smyga på Rudolf

Behind the scenes – Wild hair
April 3, 2013
kroppsfokus
April 5, 2013

Jag fotar nästan inga naturbilder längre, men ibland händer det faktiskt att jag drar på mig fleecetröjan och ger mig ut på jakt med kameran. Under påskhelgen passade jag på att testa den nya 300 mm/2.8. Jag var ute och åkte längs småvägar i säkert 2 timmar utan att se så mycket som en skogsmus. Just när jag var på väg att ge upp och åka hem stötte jag på en renflock. Det är märkligt faktiskt. När man inte letar renar så är de överallt och då går det knappt att få dem av vägen hur mycket man än tutar och blinkar med helljuset. När man smyger fram med en kamera däremot, då är renarna helt plötsligt det skyggaste djur som finns med superhörsel och turbofart. Några bilder blev det dock innan solen hann gå ner. 300:an presterar som en gud. Handhållet på 1/125 i skymning på ISO 800 och knivskarpt. Oj oj vilken lins det är.

Reindeer in Scandinavia

Reindeer in Scandinavia

 

Reindeer in Scandinavia

Reindeer in Scandinavia

Reindeer in Scandinavia

Reindeer in Scandinavia