Boudoir & lingerie

Hur går en barnfotografering till hos Fotonord?
February 17, 2013
Grönt är skönt
February 20, 2013

Morgongåva/buodoir/lingerie är en knepig genre. Gränsen mellan smakfullt och vackert vs. billigt och tacky är hårfin. Både ljussättning och efterarbete måste ha rätt känsla för att slutresultatet ska kännas bra. De kunder som köper en buodoirsession hos mig är oftast ett möhippegäng, födelsedagsfest eller en blivande brud som vill göra en morgongåva till sin blivande make. I det fallet är det sällan så att personen har så bra koll på posering som modellen på de här bilderna har. Då blir det ännu viktigare att försöka skapa rätt stämning med ljus. Ett säkert kort brukar vara att jobba med klassisk “fine art ljussättning”. En mörk bakgrund och en mjuk diffuserad ljuskälla nära modellen snett från sidan, eller snett bakifrån.

Nedan följer lite exempel på lite olika buodoirbilder med Victoria, som i alla fall jag tycker håller sig på “rätt sida av staketet”, även om ljussättning och efterarbete på vissa bilder inte direkt följer den traditionella mallen.