Höstens första brand

Nya promotionsvideos
September 20, 2012
Anna-Sara i studion
September 24, 2012

Hösten är verkligen vacker. Det gäller dock att passa på, för rätt vad det är är den borta. I fredags var det dags för höstens första utefotografering. Jag hade bokat in en session med Anna-Sara, en ny modell från Ö-vik och tanken var att vi bland annat skulle fota något “höstigt” utomhus. På väg till tågstationen för att hämta upp Anna-Sara, insåg jag dock att hösten ännu inte riktigt kommit till Umeå. De flesta löv sitter fortfarande på träden och det är bara vissa löv som börjat gulna lite grann. Den där riktigt “brinnande hösten” brukar inte riktigt finnas i tråkiga Tall-Umeå, men lite grann av den varan brukar komma till slut trots allt.

Jag såg dock att lövverket på husen vid gamla Umedalens sjukhus hade en skarp eldröd färg när jag körde förbi, så det var dit skutan fick styra. Det är lite av ett favoritställe för mig och jag brukar försöka fota åtminstone en session per år under den korta tid som löven har den här fantastiska färgen. Har gjort lyckade sessioner med både Anna A och Carolina C där tidigare. Väl på plats hade jag stora problem att ställa vitbalansen. På något sätt fick jag ett gul/grönt färgstock i modellens ansikte än hur jag rattade och skruvade. Jag har fortfarande inte riktigt lyckats lista ut vad det var som spökade, men jag lutar åt att det måste ha varit någon konstig ljusreflektion från antingen de färgade löven eller någon målad yta i närheten som ställde till det. Efter höstsessinen åkte vi till studion och fotade lite annat, men de bilderna frå ni se en annan dag, när de är färdiga.