Carolina, Bettnäs 2012

Hippie & blodsugare
August 3, 2012
Desiree & Niklas
August 14, 2012

I början av augusti drog jag och fotografkollegan Jocke iväg till Bettnäs tillsammans med fem modeller och fotade beachbilder och grillade korv. Trots ett ostadigt och stundtals riktigt kallt väder, blev det en trevlig kväll med många skratt och bra stämning. Jag har en hel bunt med bilder från kvällen som har legat och väntat på hårddisken och nu börjar det äntligen bli dags att färdigställa dem. Först ut är några bilder av Carolina. Jag fotade en hel del motljus med henne och hade stora problem med ljussättningen, då jag lyckats glömma både reflexskärm och ND-filter hemma. Jag försökte lätta upp med Quadran så gott det gick men ljusets vinkel och styrka gjorde det svårt att använda så stor bländare och kort skärpedjup som jag ville ha. Jag blängde lite avundsjukt på Jocke som till skillnad från mig, fått sina beställda Pocket wizards och kunde köra med highspeed-sync på helt andra slutartider än jag. Men det vara bara att bita ihop och göra det bästa av situationen och bilderna blev ju helt ok trots allt.