Jenny

Legs legs and legs
March 14, 2012
Lite mera Jenny
March 19, 2012

Jag gjorde en testplåtning med en ny modell förra veckan vid namn Jenny. Vi körde lite olika typer av ljussättning och stilar.  Som vanligt när det är första gången man jobbar tillsammans, var det lite trevande och osäkert i början vad gäller posering och kamerakontakt, men efter ett tag släppte det, och det blev ett helt gäng bra bilder den kvällen. Att fotograferas i studiomiljö utan att ha en produkt att jobba med, eller en “roll” att spela, är faktiskt bland det svåraste som finns som modell, och särskilt som ny modell som inte hunnit skaffa sig kameravana och rutin.

Vad ska jag göra med händerna? Var ska jag titta? Det är en sak att posera framför en spegel, men en helt annan femma att posera när man inte kan se sig själv. Även om det kanske inte är det ultimata sättet att börja fota på, tycker jag ändå att en testsession i studion är ett bra sätt för mig att se om en modell har potential. Modeller som vågar testa olika uttryck och ta ut svängarna lite i sin posering och inte är rädda för att göra bort sig eller se konstiga ut, blir oftast bra på bild också. En bra modell poserar inte bara med kroppen utan poserar även med sitt ansikte. Kommer med små variationer och förmedlar olika känslor och uttryck.

Jenny gjorde hur som helst ett kanonjobb och jag fick ett helt gäng lyckade bilder på minneskortet. Här är ett par lite rockigare bilder med ett hyfsat hårt ljus. Jag sparar de lite softare bilderna till en annan dag.