Lotta & Patrik

Inget för badkrukor
September 8, 2011
Big city life
September 13, 2011

Lördagen tillbringade jag med det mysiga paret Lotta & Patrik. Jag följde dem hela dagen från frisören på morgonen till brudvalsen sent på kvällen. En mycket trevlig dag med massor av skratt, god mat och minnesvärda stunder. Yr.no hade lovat regn hela dagen, så vi började för säkerhets skull dagen med att fota lite i studion. Det lättade dock upp lite senare under eftermiddagen så vi fick även till lite utomhusbilder. Sjön låg spegelblank och platsen vid Göstas loge i Yttersjö bjöd på en fantastisk himmel när regnmolnen börjat åka vidare.

Det märks förresten hur snabbt det blir mörkt numera. Redan i början av bröllopsmiddagen fick jag slänga på 85/1.4 och skruva upp ISO-talen rejält för att kunna fota i lokalen, detta trots att det fanns gott om fönster. Tack Nikon för underbar teknik! Inte hade man kunnat fota med ISO 3200 för några år sedan och fått användbara bilder utan störande blixt. Det ska bli kul att se var Nikons nya kamerahus, som troligtvis kommer vid årsskiftet, har att erbjuda. Om man nu har råd att uppgradera vill säga… Det är smärtsamt korta produktcykler och investeringskostnader i dagens fotovärld. Det är ju egentligen helt stört att ett professionellt kamerahus för 40 000 – 70 000 kr är mer eller mindre värdelöst 3-4 år senare.