Ebba & Jonathan

Lina i studion
August 21, 2011
The lady in red…shoes
August 24, 2011

Det här är Ebba och Jonathan, ett fint brudpar som jag fotade i lördags. Det var en fin dag med alldeles lagom med värme och moln på himlen för att fotografen ska vara nöjd. Porträttbilderna togs dels i min studio och dels i och utanför Baggböle Herrgård. Det är andra helgen i rad jag är där och fotar, vilket inte alls är fel, då det finns många fina miljöer inom gångavstånd.

Själva vigseln hölls i den lilla kyrkan på Gammlia. Det är en fin kyrka, men den är klurig att fota i, då den inte är större än en skokartong och rätt dåligt upplyst. Jag brukar vara bra på att smyga i kulisserna under vigseln, men där är det omöjligt att inte synas. En liten kul/konstig grej som hände när jag stod utanför kyrkan med prästen och väntade på brudparet, var att tre fullastade turistbussar med tyska pensionärer stannade utanför kyrkan, säkert 200-300 st personer. De kliver ur bussarna och fullkomligen väller in över området, utrustade med kameror, fotandes allt de kan se (inklusive mig). En av pantertanterna förklarade för mig att det betyder tur i Tyskland att se ett brudpar på väg in i kyrkan. Därför står nu en halv arme med tyska turister och väntar in brudparet. Många av dem tröttnar efter några minuter, men när brudparet till slut dyker upp fotas de ändå av långt fler fotografer än de nog räknat med.