prislista 2017-01-09T20:57:06+00:00

Priser för företag

Kontakta mig för prisuppgift vid uppdrag för reklam, företagsfoto eller tidningar/tidskrifter.  När det gäller företagsfoto använder jag normalt en modern, enkel och smidig prismodell utan onödig administration och krångliga licensvillkor. Jag debiterar min arbetstid för fotografering/efterarbete med 995 kr exkl moms/tim och inget annat. I timpriset ingår då högupplösta bilder med fri nyttjanderätt i tryck och webb. Jag är dock öppen för alternativa upplägg, med till exempel traditionella bildavtal om önskemål finns. Kontakta mig med dina önskemål så löser vi det! Företaget har givetvis F-skatt.

 

Prislista för privatpersoner


Med reservation för prisändringar. Alla priser anges i SEK, inklusive moms och gäller tills vidare. Betalning sker mot faktura vid bildleverans. Jag är stolt över mitt hantverk och lämnar alltid nöjd-kund-garanti på alla mina uppdrag. Om det mot förmodan skulle vara så att du inte skulle vara nöjd med resultatet, och inte vill köpa några bilder, behöver du inte heller betala för fotograferingen. Du får alltid kika igenom bilderna hemma i lugn och ro i ett webbgalleri på internet, innan du bestämmer dig för vilka bilder du vill köpa.

Porträttfotografering grundavgift 395 kr

  Porträttfoto i studio, eller utomhus på den plats du önskar. Det kan vara barnfoto, familjebilder, CV-bilder, gravidfoto, husdjursfoto eller budouirfoto. Inkluderad arbetstid i grundavgiften är ca 30-60 min fotografering och grundläggande digitalt efterarbete, ca 60-90 min. Vid porträttfotografering kan du sedan antingen välja att köpa bilder i pappersformat, som förstoring eller som canvastavla, eller så kan du välja digitala bilder för att göra egna utskrifter eller för att använda på internet. Du kan själv välja precis de format och antal du vill ha och sätta ihop egna paket.

  Digitala bilder

  Utifrån högupplösta bildfiler kan du göra obegränsat med egna kopior, förstoringar osv för eget bruk. (Dock ej för kommersiellt bruk) Lågupplösta bilder (800 px på längsta sidan) är för små för att man ska kunna göra utskrifter av men de går utmärkt att använda på din dator, internet, blogg, facebook osv.Digitala bilder skickas normalt vis nedladdningslänk på internet.  Om du istället vill ha digitala bilder levererade via post på en USB-sticka kostar det 49 kr extra.

  Ibland är det svårt att välja bilder. Lite nu och då får jag frågan från kunder som har svårt att välja, om de kan köpa samtliga bilder från en session. Visst kan man det! Kontakta mig i så fall så ger jag er ett bra paketpris.

  Högupplösta digitala bilder med utskriftsrättigheter

  • 295 kr/st vid köp av 1-4 st
  • 250 kr/st vid köp av 5-9 st
  • 200 kr/st vid köp av 10-19 st
  • 175 kr/st vid köp av 20-29 st
  • 150 kr/st vid köp av 30st eller fler

  Lågupplösta digitala filer för dator/webb

  • 95 kr/st

   

  Papperskopior, förstoringar m.m.

  Papperskopior, förstoringar m.m.

  Mina pappersbilder levereras på ett tjockt högkvalitativt halvmatt pärlemorpapper med mycket god arkivbeständighet som ger en hög kvalitet. Det ger både förstoringar med levande intensiva färger och fantastiska svart/vita foton som liknar det traditionella fotokemiska papper med pärlstruktur. Jag gör den mesta produktionen själv på egen utrustning för att ha full kontroll över resultatet, och jag använder ett exklusivt tjockt 310 grams halvmatt Ilfordpapper på storlekar upp till A2. (Större papper än A2 finns tyvärr ej av denna papperstyp, utan levereras på annat pappersfabrikat)

  Pappersbilder/förstoringar

  • 10 x 15 cm 59 kr
  • 13 x 18 cm* 195 kr
  • A4 förstoring* (exakt mått 21 x 29,7 cm) 249 kronor
  • A3 förstoring* (exakt mått 42 x 29,7 cm) 379 kronor
  • A2 förstoring* (exakt mått 59,4 x 42 cm) 469 kronor
  • 50 x 75 cm poster 549 kronor
  • 60 x 90 cm poster 695 kronor
  • 70 x 100 poster* 895 kronor
  • Plånboksbilder (Ark med 4 st små bilder) 89 kronor

  * Värt att nämna är att alla standardstorlekar på papper tyvärr inte har samma format som kameran (2:3). En 13 x 18 cm bild är till exempel lite kortare på höjden än en 10 x 15 cm. Vid pappersbilder i vissa format måste därför en viss beskärning ske för att bilden ska få plats på papperet. Jag försöker alltid göra denna beskärning så bra som möjligt så klart, och på vissa bilder med enfärgad bakgrund går det att lägga till mer bakgrund och på så sätt undvika beskärning helt.)

  Förstoringar färdigmonterade på 5 mm kapa med ram

  Färdiginramad förstoring med ram utan glas. Förstoringen är monterad på 5 mm KapaFix och med svart stilren träram. (Färg på ramen kan ändras till vit om så önskas, ange detta vid beställning) På bilden läggs ett skyddande lager av fernissa som skyddar den mot fingeravtryck och fläckar. Fernissan ger ett bra skydd för bilden och bibehåller samtidigt papperets struktur och känsla till skillnad från ett laminat. Observera att det är lite längre leveranstid på inramade bilder jämfört med vanliga förstoringar.

  • 30 x 45 cm  1195 kronor
  • 40 x 60 cm  1395 kronor
  • 50 x 70 cm  1795 kronor
  • 60 x 90 cm  1995 kronor
  • 70 x 100 cm  2295 kronor

  Canvastavlor

  Canvas (d.v.s målarduk med struktur, uppspänd på kilram) är ett modernt och snyggt sätt att exponera sina favoritbilder. De gör sig mycket bra på vägg och den typ av canvasduk jag använder har mycket god arkivbeständighet jämfört med lågpriscanvas. Formatet är perfekt för bilder som man ger lite större värde eller som exempelvis ska vara en finare detalj i en inredning. Ett minne som kommer att bestå under lång tid helt enkelt. De canvastavlor som jag säljer har mycket hög kvalitet och levereras som uppspända på 20 mm kilram med bilden utlöpande över tavlans sidor vilket ger en snygg “tredimensionell” känsla. Det går dock bra att få tavlan med vita kanter också om man hellre skulle vilja det. Det finns också möjlighet att få tavlan med en tjockare 40 mm kilram. Kontakta mig för prisuppgift om du önskar andra storlekar än standardutförande. Mina canvastavlor levereras numera lackade med matt fernissa utan extra kostnad när du beställer. Då skyddas dina canvastavla mot repor, fingeravtryck och fukt. Det är en bra försäkring då canvasduk normalt är känslig för fläckar.

  • 30 x 40 cm 895 kr
  • 40 x 60 cm 995 kr
  • 50 x 70 cm 1395 kr
  • 60 x 90 cm 1695 kr
  • 70 x 100 cm 1895 kr
  • 90 x 140 cm 2995 kr
  • Kvadratiska (kräver beskärning av orginalbild)
  • 40 x 40 cm 949 kr
  • 50 x 50 cm 995 kr
  • 70 x 70 cm 1495 kr

   

  Ärrfotografering Umeå

  Har du ett ärr som du behöver fotografera till ett ersättningsärende hos försäkringsbolag? Kontakta mig så fixar jag det. Jag fotograferar åt de flesta större försäkringsbolagen och du behöver normalt inte lägga ut några pengar själv. Försäkringsbolaget står för kostnaden för fotografering och jag debiterar dem direkt.

   

  Bröllopsfotografering i studio 2900 kronor

  Bröllopsfotografering i studio. Vi träffas i min studio i centrala Umeå och fotograferar en session på ca en timme, med lite olika bakgrunder och typer av ljussättning. Efter sessionen får ni välja ut 10 st högupplösta digitala bilder. Från dessa får ni göra obegränsat med egna förstoringar, tackkort osv. Ni kan givetvis också köpa till flera bilder, färdiga förstoringar, canvastavlor och annat från mig om ni önskar. Ett grundläggande paket som kan byggas på med fler produkter i efterhand om man så önskar.

  Bröllopsfotografering porträttpaket 8900 kronor

  I paketet ingår porträttfotografering före eller efter vigsel, utomhus och/eller i studio enligt era önskemål. Efter fotograferingen får ni en USB-sticka med minst 100 st färdigredigerade högupplösta bilder med fri nyttjanderätt, 2 st A4 förstoringar samt en fin inbunden fotobok med äkta tjockt fotopapper med utvalda bilder från sessionen. Om ni vill träffas i förväg för ett planeringsmöte ingår det också i priset. Om ni vill ha en bild optimerad för tidningspublicering fixar jag givetvis detta också. I det här paketet kan man kombinera studiofoto med en utomhussession om man önskar. Man kan också välja att göra en längre utomhussession på flera platser.

  Bröllopsfotografering porträttpaket + vigselfoto 10900 kronor

  I paketet ingår porträttfotografering före eller efter vigsel, utomhus och/eller i studio enligt era önskemål. Jag fotar även er vigsel och händelser före och efter denna. Efter fotograferingen får ni en USB-sticka med minst 200 st färdigredigerade högupplösta bilder med fri nyttjanderätt, 2 st A4 förstoringar samt en fin inbunden fotobok med äkta tjockt fotopapper med utvalda bilder från sessionen. Om ni vill träffas i förväg för ett planeringsmöte ingår det också i priset. Om ni vill ha en bild optimerad för tidningspublicering fixar jag givetvis detta också.

  Det här paketet ger er både fina porträttbilder och dokumentära bilder från er vigsel. Att föreviga vigseln är något jag verkligen rekommenderar. Många kunder som valt detta paket, har i efterhand påtalat att de verkligen inte ångrat att de valde att fota vigseln professionellt. Att det helt enkelt ger ett mer komplett minnesalbum.
  Jag har stor erfarenhet av denna typ av fotografering och jag fångar det unika tillfället i kyrkan/lokalen. Jag använder professionell utrustning med mycket god ljuskänslighet, vilket gör att jag oftast kan fotografera helt utan blixt. Mitt mål är att störa så lite som möjligt men samtidigt leverera bilder som fångar allt det speciella med er dag. Efter vigseln fotograferar jag er när ni blir gratulerade av gästerna och andra viktiga händelser i anslutning till vigseln.

  Bröllopsfotografering heldag 19800 kr

  Förutom allt som ingår i paketet Porträtt & vigsel, ingår här även en heldags dokumentär fotografering. Jag följer er och dokumenterar hela er dag, från frisören till brudvalsen. Du får med alla viktiga händelser från dagen, smink, påklädning, nervositet och förberedelser. Glädje, kramar, skratt och pinsamheter. Brudskål, när ni skär upp tårtan, pappas tal till bruden och brudvalsen. Ja, allt ni vill att jag fotograferar helt enkelt. Under festkvällen tar jag även enskilda professionella porträttbilder av alla era gäster till er gästbok om ni önskar. Massor av bilder levereras sedan högupplöst på USB-sticka tillsammans med inbunden fotobok och 2 st A4 förstoringar.

  Det här är paketet för dig som vill täcka upp allt och dokumentera mesta möjliga av er viktigaste dag. Bilderna kommer att hjälpa er minnas alla dagens händelser och ögonblick för resten av era liv. När blommorna vissnat och maten är uppäten, är ringarna, era minnen och fotografierna det ni har kvar. Med en heldagsfotografering kommer ni ha ett komplett arkiv med fantastiska bilder av allt som hände på er stora dag. Rekommenderas varmt!