bröllopsfotograf Umeå2018-06-21T22:57:19+00:00

Din bröllopsfotograf i Umeå

Det är mycket man ska tänka på inför sin vigsel. Det är buketter, dukning, kläder, sånghäften, naglar, frisör och mat. Det är lätt att drunkna i allt som ska fixas, men tänk på att inte glömma en av de kanske viktigaste sakerna – fotograferingen. Bilderna från ditt bröllop är trots allt en av de få saker du kommer att ha kvar från din stora dag. Att anlita en bröllopsfotograf för att dokumentera din dag och spara dina minnen i bildform, är en av de bästa investeringar du kan göra i ditt bröllop.

Anledningarna till att du bör fundera på att anlita en professionell fotograf är många. Att fotografera bröllop är mer än att trycka på en knapp eller att ha bra utrustning. Det är att ljussätta, komponera bilder, exonera rätt, läsa av stämningar och fånga ögonblick. Det är de kunskaperna du betalar för när du anlitar en yrkesfotograf som har stor erfarenhet av bröllopsfoto. Du kan dessutom givetvis lita på att fotografen använder sig av professionell fotoutrustning med bra backup på data, samt extra utrustning samt att han/hon har kunskaperna för att använda denna på rätt sätt. En bröllopsfotograf ska kunna leverera bra bilder i alla situationer och kunna lösa kluriga ljusförhållanden. På din viktigaste dag ska det blir rätt. Jag har fotat  bröllop sedan 2007 och har den erfarenhet ni söker och har också det kanske det viktigaste av allt, arbetsglädje. Jag tycker mitt jobb är fantastiskt roligt!

 

Jag tar givetvis de traditionella bröllopsbilderna, men kan även följa er under förberedelserna av den stora dagen och dokumentera allt från frisören till bröllopsfesten om ni så önskar. Varje bröllopsfotografering är en ny upplevelse och ingen vigsel är den andra lik. Därför tycker jag det är viktigt att vi i förväg pratar igenom vad det är ni vill ha och hur ni vill att fotograferingen ska genomföras. Vissa brudpar vill att fotografen ska synas så lite som möjligt under bröllopet, medan andra vill att man ska vara med överallt och dokumentera allt som händer. Jag försöker därför vara lyhörd för era förslag och förväntningar. Om ni vill, träffas vi i förväg och tittar på platser och kanske till och med göra en liten provfotografering. Oavsett om vi träffas i person, eller pratas vid via telefon/e-post, bör vi ha pratat igenom dagen och vad som ska hända i förväg.

 

Bröllopsfotograf i Umeå

 

Vad ska vi själva tänka på i förväg?

För det första, tänk på att boka er fotograf i god tid. Det är väldigt vanligt att det är vissa speciella datum under ett år då många vill gifta sig. För att boka en fotograf dessa datum måste man vara ute i god tid. Tänk på att varje fotograf har sin egen stil och estetik. Kika igenom de bilder som jag tagit tidigare, för att bedöma om min stil motsvarar dina förväntningar. Vad vill ni ha för slags bilder? Vill ni att de ska vara traditionella bröllopsporträtt eller vill ni göra något annorlunda? Hur bilderna kommer att se ut i slutändan beror så klart mycket på mig som fotograf, men det hänger också på er själva och vad ni vill ha och hur ni vill agera framför kameran. Många brudpar vill ha traditionella bilder för att de håller i längden, men många vill också göra en kul grej av porträttsessionen och göra något oväntat och kul. Jag är öppen för det mesta och blandar gärna olika stilar och upplägg om det är det ni vill ha. Mitt mål är alltid att fotosessionen ska kännas avslappnad och trygg och att man ska ha kul!

Bröllopsfotograf i Umeå

Fundera gärna om det är några särskild typ av bilder eller teman ni vill göra under fotograferingen. Jag kan givetvis styra och guida er under porträttsessionen, men det är alltid kul med brudpar som har egna idéer och uppslag. Tänk också över om det är några särskilda platser ni vill fotograferas på. En väldigt solig dag kan det vara en bra ide att ha kikat ut några ställen med skugga. Skulle regnet forsa ned, kan det vara bra att ha en reservplan. Detta är givetvis något som jag som fotograf kommer att undersöka, men inte sällan har brudparet en bra kännedom om omgivningarna och vilka platser som kan passa. Alla brudpar är olika. Vissa älskar att stå framför kameran, och för andra är det lite läskigt och obekvämt. Mitt mål är alltid att ni ska tillhöra den första kategorin när vi är klara med fotograferingen.

 

Bröllopsfotograf i Umeå

 
 
 
 
 
 

 

Vad händer efter fotograferingen?

Efter fotograferingen gör jag ett grundurval av bilder, redigerar dem vad gäller färg, kontrast, exponering, beskärning m.m. och lägger sedan upp dem i ett webbgalleri på internet. Med hjälp att detta galleri kan ni hemma i lugn och ro gå igenom bilderna för att bestämma er för förstoringar osv. Just vad gäller bildleveransen vid bröllopsfotografering, har jag valt att arbeta lite annorlunda i jämförelse med många andra fotografer. Vid bröllopsuppdrag lämnar jag ut ett stort urval av bilder i högupplöst digital form på USB till er som ni kan nyttja helt fritt för eget bruk, göra förstoringar, tackkort o.s.v. 

Jag lägger som regel ingen retusch på bröllopsbilder om brudparet inte specifikt önskat detta. Skräp, flugor och annat som stör i bilden retuscherar jag bort vid önskemål. Kan givetvis även lägga mer beauty-retusch om så önskas, t.ex. ta bort finnar, sår o.s.v. För detta arbete debiterar jag arbetstiden.

Ert bröllop kommer att vara en av de bästa dagarna i ert liv och det skulle vara en ära om ni låter mig vara en del av den. Jag kommer att göra mitt bästa för att göra fotograferingen till en rolig och avslappnad del av dagen och mina bilder kommer att hjälpa er minnas dagen för resten av era liv. Välkommen med er bokningsförfrågan!